Başbakan “Suriye’nin toprak bütünlüğünü” savunuyormuş

Bir televizyon kanalına konuşan Başbakan,” Suriye’nin toprak bütünlüğünü” savunduklarını öne sürdü.

Başbakan “Suriye’nin toprak bütünlüğünü” savunuyormuş

Başbakan Binali Yıldırım bir televizyon kanalında gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Türkiye’nin kendi güvenliğini korumak için operasyon yaptığını belirten Yıldırım, bölgede “terör örgütleri virit atıyor” şeklinde yorum yaptı.

Bölgede istikrarın sağlanması için İran ve Rusya ile görüştüklerini belirten Başbakan, özellikle Suriye’nin toprak bütünlüğünün çok önemli olduğunu belirtti. “Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye açısından olmazsa olmazdır” şeklinde konuşan Yıldırım, “PYD ve PKK aynıdır” dedi. “Bölgede Arap, Kürt ve diğer unsurların bir arada yaşayacağı bir Suriye yaratılması için çabaladıklarını” ifade eden Yıldırım, İran’ın da benzer bir çalışması olduğunu belirtti.

“Her etnik unsur devlet sahibi olursa ortalık karışır”

“Her etnik unsur devlet sahibi olursa ortalık daha çok karışır” diyen Yıldırım, Kürt devletinin karşısında olduklarının mesajını verdi.

Cerablus’ta IŞİD’in Türkiye’ye dönük sürekli tacizde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, bölgenin temizlenmesi gerektiğini ve bölgede YPG’nin etkinlik göstermemesi gerektiğini ifade etti. Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu bölgede Suriyeliler olacak. Topraklarında gözümüz yok. Bizim hassasiyetimiz, oldubittiye getirilerek PYD’liler tarafından işgal edilmemesi. Tamamen bu bölgeden, daha güneye doğru devam ediyor.”

Binali Yıldırım operasyondan ABD’nin de haberi olduğunu bir kez daha ifade ederken, bunun “doğal karşılanması gerektiğini” ifade etti.