Başkanlık pazarlığında 'mutlu son': Tasarı haftaya Meclis'te!

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli 'başkanlık pazarlığı'na ilişkin ortak açıklama yaptı.

Başkanlık pazarlığında 'mutlu son': Tasarı haftaya Meclis'te!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü’ne geldi. Saat 14:00’de başlayan görüşmede, Anayasa değişikliği müzakereleri konusunda iki parti arasındaki son pürüzler değerlendirildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Görüşme olumlu geçti. Kısa süre içerisinde Meclis’e sunulacaktır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım da, “Anayasa’da sınırlı değişiklik yapılması memleketimizin gündemindedir. MHP ile yürüttüğümü müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir. Son gözden geçirmeler yapılacaklar, önümüzdeki hafta AK Parti olarak anayasa değişiklik teklifini sunmuş olacağız. Sonraki iş Meclis iradesidir. 330’u aşması gerekiyor ki referandum süreci başlasın” dedi.

Parti ile ilişkisi sürecek

Başbakan Yıldırım “En önemli değişiklik” diyerek, “Bu değişiklikte Cumhurbaşkanı’nın partisi ile ilişki devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, “teklifte MHP’nin imzası olacak mı” sorusunu da, “AK Parti’nin teklifi olarak değişikliği sunacak, MHP ile uzlaştığımız bir metin olacak.” diyerek cevapladı.

Yaz başında referandum

Yıldırım, anayasanın referanduma ne zaman sunulacağına ilişkin soruya da “Detaylar açıklandığında herkes bilecek. 60 gün içerisinde referandum öngörülüyor. Meclis çalışmalarının tamamlanmasından sonra 60 günlük süreç daha ilave edebilirsiniz. Yaz başında referandum olabilir. Seçim diye bir şey sözkonusu değil. Gündemde seçim yok.” sözleriyle yanıt verdi.