'Beni ifadeye çağıran savcı terfi ettirildi'

CHP lideri partisinin grup toplantısında konuştu.

'Beni ifadeye çağıran savcı terfi ettirildi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu Türkiye ve dünya gündemine ilişkin konuları ele aldığı toplantıda iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Suriyelilerle Türkler arasında bir kavgaya zemin hazırlanmaması lazım. Ta en başından beri dedik, “Ya şu Suriye politikası yanlış, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırmayın” dedik. “24 saatte gireceğiz, Emevi Camii’nde namaz” kılacağız dediler, Süleyman Şah türbesini kaçırdılar. Bu politikanın Türkiye’ye getirdiklerinin farkında mısınız? Kesilen faturanın farkında mısınız?

‘Niçin öldürüyorsun, hangi amaçla öldürüyorsun?’

Terör konusunda, terör konusunda hepimizin duyarlı olması lazım. Terörün bir insanlık suçu olduğunu hemen hemen her toplantımızda ifade ederiz. Teröre karşı ortak bir tavır takınmamız gerektiğini hep söyledim, söylemeye devam edeceğim. İnsanlığı seven herkesin bu söylemi dile getirmesi lazım. Terör bir insanlık suçudur, biz terörün karşısında onurlu bir şekilde durmalıyız. Terör tüm dünya için sorun olmaya başladı. Bakın Amerika’ya, bir terörist, elinde bir silah, içeri girdi, taradı ve bir sürü kişi hayatını kaybetti. Niçin öldürüyorsun, hangi amaçla öldürüyorsun? Bütün Amerika halkına, Cumhuriyet Halk Partisi olarak baş sağlıklarımızı iletiyoruz, dünya teröre karşı ortak, net bir tavır takınmalı. Terör örgütlerinin arkasında meşru bir zemin, bir ülke asla olmamalıdır. Fransa’da bir emniyet müdürü bir IŞİD’li tarafından öldürüldü. Dün Tunceli’de çok sayıda vatandaşımız ağır yaralandılar. Onlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Gaziantep’te gazeteci arkadaşlarımızın IŞİD tarafından darp edildiği söyleniyor, onların da yanındayız. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Şu soruyu herkesin kendisine sormasını istiyorum: “Türkiye iyi yönetiliyor mu?” Otursunlar, kendi vicdanlarına sorsunlar. Yönetilemiyorsa neden yönetilemiyor? Çünkü liyakat esası kayboldu. Ya bu işi becerir mi beceremez mi hiç önemli değil.

‘Beni ifadeye çağıran savcı terfi ettirildi’

Türkiye bir yerlere doğru süratle sürükleniyor, Türkiye yönetilmiyor. O kadar ki, hakim ve savcılar allak bullak edildi, her biri bir tarafa sürüldü. Ben bir milletvekiliyim, dokunulmazlığım vardı. Yaptığım bir konuşma dolayısıyla bir savcı beni ifadeye çağırıyor. Anayasaya aykırıydı, bu adam sonra terfi ediliyor. Ahlaksızlığa bakar mısınız?

Dik durma konusunda en ufak bir endişeniz olmasın. Bu kararnameyi imzalayan kişilere soruyorum: Hangi ahlaki gerekçeyle terfi ettiriyorsunuz? Sizde hukuk bilgisi var mı? Yaptığınız hangi vicdana, hangi hukuka sığıyor.

Dışarı itibarı sıfırlanan bir ülkeyiz. Alman Parlamentosu bir karar alıyor, Türkiye’de herkes konuşuyor. Atıyorlar bol işkembeden. Sonra bir bakıyorsunuz Almanlara İncirlik Üssü açılıyor. Kandırıyorsanız bari Ramazan’da kandırmayın ya. Niçin yapıyorlar bunu? Devletin sıfırlandığı ülkelerde ancak bunlar olur. Büyükelçiler hallaç pamuğu gibi atılıyor. Bunları kabul etmek mümkün değil.