Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Çanakkale’de bir iş cinayeti daha

Reklam

Çanakkale Belediyesi’nin yapımı devam etmekte olan yeni hizmet binası inşaatında vincin devrilmesi sonucu bir işçi hayatını kaybetti, bir işçi de yaralandı. Yaralanan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saat 19.00 sıralarında İsmet Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde yapımı devam eden Çanakkale Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen kazada inşaat alanındaki bir vinç henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. Bu sırada vincin yakınında bulunan işçi Mehmet Yıldız (41), vincin altında kalarak olay yerinde hayatını kaybederken, diğer işçi Zülküf Turan (34) ise yaralandı. Turan, olay yerine gelen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Turan’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis olayın yaşandığı kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, diğer işçilerin ise korku dolu gözlerle olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları görüldü.

“Meydana gelen gürültü evleri sarstı”

Vincin devrilmesiyle evlerin sarsıldığını belirten görgü tanığı Serpil Ortaç olayı, “İş makinesinin herhalde vinç yeri koptu. İşçinin üzerine düştü, bağırtılar falan oldu. Hemen ambulansı aradılar geldi. Ama büyük olasılıkla altındaydı herhalde. Ben olayı gördüm. Tam karşıda oturuyorum zaten. Evler sarsıldı, çok ağır bir makineydi” diye anlattı.

“Teknik inceleme sonrası netlik kazanacak”

Olayı duyan Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, inşaat alanına gelerek kazanın yaşandığı bölgede inceleme yaptı. Vincin devrilme nedeninin yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacağını belirten Gökhan, “Şu anda vincin hangi sebepten dolayı devrildiğini bilemiyoruz. Bu konuda bir teknik inceleme yapılacak. Vinç operatörü arkadaşımız şuan şokta olduğu için kendisi durumu anlatamıyor. Kazanın oluşuyla ilgili iki tahmin var: Birincisi, vincin freninin boşalmış olabileceği, ikincisi ise vinci tutan halatın kopması. Burada rahmetli olan işçi, iş makinesinde görevli değil, başka bir çalışma alanına giderken vinç üstüne düşüyor. Kader dediğimiz olay sanırım bu. Maalesef çok üzücü bir olay. Çalışma şartlarıyla ve alınması gereken tedbirlerle ilgili bir ihmal var mı yok mu, yarın gündüz gözüyle yapılacak incelemenin ardından belli olacak. İşçi arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı arkadaşımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Savcının yaptığı incelemenin ardından, işçi Mehmet Yıldız’ın cenazesi Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu haber en son değiştirildi 24 Ocak 2016 14:59 14:59

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay’da Hak-Yol’cular kaybetti Menzil’in istediği oldu

Son yıllarda yargı camiasında etkili konuma gelen Menzil Cemaati’nin desteklediği Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı…

14 Mayıs 2024 12:35

Tasarruf paketi AKP’li Fatma Şahin’e işlemedi: 63 tane lüks araç kiraladı

Antep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler 63 yeni lüks araç kiraladı. AKP’li belediye başkanı Fatma Şahin’in…

14 Mayıs 2024 12:02

Yargıtay’da seçim krizi sona erdi: Yeni başkan belli oldu

Yargıtay seçimlerinin 37. turunda salt çoğunluğun oyunu alan 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193…

14 Mayıs 2024 11:37

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 3 polisin evi arandı, soruşturma hakkında kısıtlama kararı alındı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik hakkında soruşturma başlatılan emniyet görevlilerinin evinde arama yapıldı. Ankara…

14 Mayıs 2024 11:08

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10
Reklam