Cemaat'e peşkeş çekildi, 'FETÖ'den geri alındı

İzmir Dikili açıklarındaki Garip Adası da, Fi Yapı'ya el koyma kararı sonrası 'devlet'leşerek TMSF'ye geçti.

Cemaat'e peşkeş çekildi, 'FETÖ'den geri alındı

‘FETÖ’ soruşturması örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla el koyularak TMSF’ye devredilen Fi Yapı’nın sahibi olduğu, İzmir Dikili açıklarındaki Garip Adası da, el koyma kararı sonrası ‘devlet’leşerek TMSF’ye geçti.

17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonu öncesine değin “Cemaat”le birlikte iktidarı paylaşan AKP, ülkenin sayısız yer altı ve yer üstü zenginliğini yerli ve yabancı sermaye sahiplerine bugün de olduğu gibi peşkeş çekmişti. 358 bin metrekare büyüklüğündeki Garip Adası da bu doğal varlıklardan birini oluşturuyordu.

“500 milyon dolara satarım” demişti

6 yıl önce Fi Yapı’ya 32 milyon dolar bedelle peşkeş çekilen ada Dikili’ye 4 km, Çandarlı’ya 10 km, Bergama’ya 19 km uzaklığında bulunuyor.  Adanın Yunanistan’ın Midilli Adası’na ise sadece 13 deniz mili. Hiçbir inşaatın olmadığı adada yer yer çam ve zeytin ağaçları ile kaplı.

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanan Fi Yapı’nın (eski) sahibi Fikret İnan, adayı satın aldığı süreçte yapmayı planladıkları proje ile ilgili de bilgi vermişti. İnan, ada üzerinde 5 yıldızlı otel ve villalar inşa edeceklerini açıklamıştı. Ada üzerinde yapacakları yatırımın tutarının 350 milyon dolar olacağını açıklayan İnan, “Adayı bitmiş haliyle minimum 500 milyon dolara çok rahat satabilirim” demişti.