Gülten Kışanak için yapılacak eyleme yasak: Belediye'nin etrafı barikatlarla çevrildi

Diyarbakır Valiliği, dün gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı için yapılacak eylemi yasakladı.

Gülten Kışanak için yapılacak eyleme yasak: Belediye'nin etrafı barikatlarla çevrildi

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’ya destek için bugün 11.00’de yapılacak eylemin kanunsuz olduğunu iddia ederek, OHAL kapsamında kentte basın açıklaması ve eylemlerin yasaklandığını açıkladı.

DİHA‘da yer alan habere göre Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınmalarının ardından belediyede başlatılan arama sona ermesiyle birlikte belediye giriş ve çıkışları polis tarafından kapatıldı. Belediye zırhlı araç ve çevik polisleri ile kuşatılırken, otoparka araçların girmesi engellendi. Belediye çalışanları, sabah erken saatlerde hizmet binasının önünde toplanmaya başladı. Polis, toplanan belediye çalışanlarına işlerinin başına dönmelerini aksi durumda saldıracaklarını söyledi.

Bunun üzerine belediye çalışanları polise, “Avukatımız gelmeden içeriyi girmeyeceğiz. Dün gece burada hukuksuz bir arama yapıldı. Tutanak tutulmadan içeri girmeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi. Polisin dağılmaları konusunda ısrar etmesi üzerine çalışanlar sloganlarla karşılık verdi. Yapılan görüşmelerin ardından belediyeye bağlı birimlerin daire başkanları ve şube müdürleri aramalar sırasında oluşan hasar tespitinin belirlenmesi için belediyeye geçti.

Belediye önünde bekleyişini sürdüren çalışanlar, polisin saldırı tehdidine rağmen belediye önündeki bekleyişini sürdürüyor. Bu sırada belediye personellerine polisin kalkanlarla müdahale etmesi ile kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Arbedeye tepki gösteren belediye çalışanları, yolu kısa süreliğine trafiğe kapatarak, polisi alkış ve sloganlarla protesto etti. İşçilerin protestosuna çevreden geçen yurttaşlar ve araçlar sürücüleri de destek verdi. Belediye işçilerinin bekleyişi sürüyor.

İşçilerin direnmesi üzerine polis, belediyenin etrafının demir bariyerle kapatmaya başladı.

 

http://gazetemanifesto.com/2016/10/26/diyarbakir-belediye-es-baskanlari-gultan-kisanak-ve-firat-anli-gozaltina-alindi/