Edirne Belediye Başkanı'ndan 'FETÖ' tepkisi: Geneleve oy istemeye gidince...

Edirne'nin CHP'li Belediye Başkanı Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi.

Edirne Belediye Başkanı'ndan 'FETÖ' tepkisi: Geneleve oy istemeye gidince...

Edirne’nin CHP’li Belediye Başkanı Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, FETÖ okullarına siyasetçi olarak oy için gittiğini belirterek, “Geneleve oy istemeye gidince genelev çalışanı olmadığımız gibi sanayideki torna ustasına gidip oy istediğiniz de tornacıda olmazsınız.” dedi

‘Hiç ucuz numaraları yemedik’

Hiçbir zamanda tehdide pabuç bırakmadığını belirten Başkan Gürkan, “Hayatımız boyunca abdestimizden şüphemiz olmadı, hayatımız boyunca kimseyi tehdit etmedik ama hiçbir zaman da tehdide pabuç bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Hiç ucuz numaraları yemedik, yine yemeyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

‘Geneleve oy istemeye gidince genelev çalışanı olmuyoruz’

Bir siyasetçinin, toplumsal anlamda hoş görülmeyen yerlerde bile oy isteyeceğini ifade eden Başkan Gürkan, “Geneleve oy istemeye gidince genelev çalışanı olmadığınız gibi sanayideki torna ustasına gidip tornacı da olmazsınız. Cemaatin okuluna gidip oy istediğinizde cemaatçi olmazsınız” diye konuştu.

‘Hiç umurumda değil’

Yakın zamanda ‘FETÖ’ye hizmet verenlerin belli olacağını belirten Başkan Gürkan, “Başında bulunduğu kurumun var olan gücünü kendi kişisel ikbali için kullanmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar, bu güç ellerinden gitmeye başlamış olması kaygısıyla böyle şeyler yapıyorlar. Çok açık söylüyorum. Hiç umurumda bile değil. Emniyetin içinde yapılananlar, basının içinde yapılananlar, belediye içinde yapılananlar ve adliye içinde yapılananlar ortaya çıkacak. Kimse telaş yapmasın. Siyaset o da çıkacak. Bermuda şeytan üçgeni derler ya. Buradaki üçgen, üç kenarlı değil. Çok kenarlı” diye konuştu.
Başkan Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü; “Hayatımız boyunca hiç gizli saklı iş yapmadım. Arkadaşlarıma seçim zamanı nerelere gittiğimizi facabooktan çıkartmalarını istedim. Edirne’de 3 kolej vardı o önemde; Bahçeşehir, Beykent ve Serhat Koleji. Bahçeşehir’e gitmişiz. Beykent’e gitmişiz okul yöneticileri karşılamış, Ticaret Odasına gitmişiz. Dönemin başsavcısına gitmişiz, Edirne Barosu’na gitmişiz, TREDAŞ’a gitmişiz, İl Özel İdareye gitmişisiz, Vergi Dairesine, Defterdarlığa gitmişiz. Cemaatin okuluna da gitmişiz. Oturup sohbet etmişiz. Ömer isimli bey ilk geldiğimizde yokmuş, sonra gelmiş sohbet etmişiz.
Nedir yapılmak istenen bilmiyorum. Hep beraber göreceğiz. Bu iddianamelerin ardından bizim beklentimiz şu; bazı gazetecilerin isimlerini de bulunduğu FETO’nun bir çalışması vardı. Telefon dinlemeleriyle ilgili. Gökhan Tuzla’dan vardı. Ben vardım. Siyasetçi olarak, seçim zamanlarında vatandaşlardan oy istemeyi sürdüreceğiz. Gazeteci nasıl haberin peşinden koşuyorsa, biz de oyun peşinden koştuk ve koşmaya da devam edeceğiz. 3 yıl önce Edirne’yle ilgili tabelere destek verenlerde önümüzdeki günlerde iddianamelerde yer alacağını düşünüyorum. FETO çetesinin gücünden faydalanarak kendilerine imtiyaz, çıkar sağlayanlar Edirne’de kurulmuş bulunan emniyetin, belediyenin, gazetecilerin içinde yapılanmış o örgüt mutlaka ortaya çıkacak. Hiç isim söylemeye gerek yok; bunların kim olduğunu herkes biliyor. Hayatımız boyunca kimseyi tehdit etmedik, tehditte de boyun eğlemedik. Hiç ucuz numaraları yemedik yine yemeyeceğiz. Bir siyasetçi toplumsal anlamda hoş görülmeyen yerlere bile gidip oy ister. Geçmişte bir adayımız oy istemek için geneleve gitmişti. Geneleve oy istemeye gidince genelev çalışanı olmadığımız gibi sanayideki torna ustasına gidip oy istediğiniz de tornacıda olmazsınız. Cemaatin okula gidip oy istediğiniz de cemaatçi, sağcıların okulla gittiğinizde sağcı, solcuların okuluna gittiğinizde de solcu olmazsınız. Edirne’deki bütün vatandaşlarımızda biliyor ki Edirne’de yıllardır başında bulunduğu kurumun var olan gücünü kendi kişisel ikbali için kullanmayı alışkanlık haline getirmiş olanlar bu gücün ellerinden gitmeye başlamış olmanın kaygısıyla böyle şeyler yapıyorlar. Çok açık söylüyorum hiç umurum da bile değil. FETO’cu ile konuşurken de, sağcıyla konuşurken de, solcuyla konuşurken de hep açık konuşmuşumdur.”