Eğitimde gericileşme: Öğretmenlere müftüden seminer

AKP'nin eğitimi dinselleştirme politikalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecek seminerde Aydın İl Müftüsü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürlerine eğitim verecek.

Eğitimde gericileşme: Öğretmenlere müftüden seminer

AKP’nin eğitimi dinselleştirme politikalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Pehlivan, gönderdiği bir yazı ile müdürlerden, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin seçmeli derslerini belirlemeleri aşamasında 2. dönem öğretmenler kurulunda ivedilikle konuyu gündeme almasını, sınıf öğretmenlerinden de öğrencilerin ortaokullarda okutulacak Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Din Bilgileri gibi seçmeli derslere teşvik edilmesini istemişti. Benzer bir gelişme Kilis’te de yaşandı. Kilis’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlattırılan afişlerde ortaokul ve lise öğrencilerinin seçmeli dersler olarak din derslerini seçmeleri istendi.

il_milli_egitim

Geçtiğimiz günlerde Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği bir yazı ile 3 günlük bir seminer düzenleneceğini, 5 Şubat Cuma günü yapılacak olan oturumunun başlığını “İnsan Yetiştirme Modelimiz”, semineri verecek kişinin Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu, seminere katılacak kişilerin ise Aydın ili genelindeki İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri ve okul müdürleri olarak duyurdu.