Enerji Bakanlığı'ndan skandal öneri

Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, elektrik kesintilerine karşı "jeneratör" alın dedi.

Enerji Bakanlığı'ndan skandal öneri

Dışişleri Komisyonu toplantısında elektrik kesintileri ve zamlar konusunu gündeme getirildi. Enerji Bakanı Berat Albayrak adına Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin ise soruları yanıtladı.

Aytekin, 12 saatten uzun süren elektrik kesintilerinde dağıtım şirketlerinin elektrik abonelerine tazminat ödemek zorunda olduğu belirtti. Aytekin, vatandaşın elektrikli cihazında ortaya çıkan ve dağıtım şebekesinden kaynaklanan hasara ilişkin zararını da 10 iş günü içinde başvurması halinde şirketin bunu karşılamak zorunda olduğunu belirtti.

Aytekin, “Bundan dolayı ifa edilen görev gereği elektrik kesintilerine karşı hassas olan tesislerde, jeneratör gibi gerekli tedbirlerin tüketiciler tarafından alınması uygun görülmektedir” dedi.

Aytekin, elektriğe 1 Ocak 2016 tarihinde yüzde 6.8 oranında yapıldığı açıkladı. Ancak bu oranın içinde “vergi ve fonları” kapsam dışında tutması dikkat çekti. Elektrik faturalarındaki zammı asgari ücrette gerçekleşen artışa bağlayan Aytekin, “Asgari ücretteki artıştan dolayı dağıtım şirketlerinin işletme gideri arttı” dedi.

Yapılan açıklamalar akıllara “Ekmek bulamazsanız, pasta yiyin” sözünü getiriyor.