Ensar Vakfı Karaman'daki davayı kaçırıyor

Karaman'da yaşanan çocuk istismarı olayı hakkındaki davaya ilişkin iddialar davanın karartıldığı şüphelerini doğurdu.

Ensar Vakfı Karaman'daki davayı kaçırıyor

Karaman’da bir öğretmenin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz etmesi olayıyla ilgili davanın ilk duruşması 20 Nisan’da görülecek.

9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden Muharrem B. adlı öğretmenin tutuklu olarak yargılanmayı beklerken dava ile ilgili gündeme gelen iddialar Ensar Vakfı’nın davayı kamuoyundan kaçırmaya çalışacağını ve mağdur çocuklar ile ailelerinin büyük bir baskı altında olduğunu gösteriyor.

Duruşmanın yasa gereği gizli yapılacak olması karartma için kullanılıyor

Gazeteci Mustafa Hoş’un yargılamayla ilgili paylaştığı bilgiler tüyler ürpertiyor.

Karaman’da 20 Nisan’daki ilk duruşmada mağdurların tamamının avukatlığını sadece Karaman Barosu Başkanı Avukat Oktay Yılmaz yapacak. Ancak ailelerin başka avukatlarla görüşmelerinin engellendiği söyleniyor. Mahkemenin mağdurların çocuk olmasından da yararlanarak davaya katılmak isteyen örgütlerin ve avukatların bu taleplerinin reddedildiği de ifade ediliyor.

Mağdur çocukların avukatı Baro Başkanı: Derneklerimiz, vakıflarımız şehrimizin birer değeridir

Öte yandan, Karaman Barosu Başkanı Avukat Oktay Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Karaman Barosu’nu ve savcılığı eleştirenleri “İstanbul’daki Malum yürüyüşlere demokratik haklılık vererek şahısların ötesinde bu fiile saygınlık kazandırma” gayreti içerisinde olmakla suçlamış olması dikkat çekiyor.

Yılmaz’ın aynı açıklamada AKP’nin ağzından düşürmediği Ensar Vakfı’nı savunma çabalarını sürdürerek “Hiçbir suçlunun işlediği fiilden dolayı onun üye olduğu sivil toplum kuruluşunun vakıf veya derneği iyi veya kötü yapmayacağı aşikardır. Sanığın bu dernek veya vakıflara üye olması halinde dahi suçun şahsiliği ilkesi dikkate alınarak bu vakıf veya derneklere kötü diyemeyiz derneklerimiz vakıflarımız ve her türlü sivil toplum kuruluşumuz şehrimizin ayrı ayrı birer değeridir.” demesi de mağdur çocukların bir kez daha mağdur olması kuşkularını arttırıyor.

Ensar Vakfı avukatları duruşmada olacak

Öte yandan, bir diğer önemli iddia da mahkemenin herkesin davaya katılma taleplerini reddederken Ensar Vakfı avukatlarının duruşmaya gireceğinin söylenmesi. Ensar Vakfı’nın duruşmadaki varlığının mağdur çocuklar ve aileleri için baskı oluşturacağı açık.

Bunun yanı sıra, iddianamede mağdur çocuklar ve aileler dışında bir de resmi görevlinin öğrencilerin Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde kaldığını söylediği ve bu kişiye de baskı yapıldığı konuşuluyor.