Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Başkanlık sistemi yeni değil, bizim için gelenekseldir

Reklam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmasında “Başkanlık sistemi de bir defaya mahsus uygulanmayacaktır. Başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir” dedi.

Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, vize konusuna değinerek AB’ye de mesaj gönderdi.

AB’ye: Biz yolumuza sen yoluna git

Türkiye dört bir yanından terör örgütlerinin ve onlara destek olan güçlerin doğrudan dolaylı saldırısı altındayken şu anda Avrupa Birliği bakın vize için terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Siz önce Avrupa Parlamentosu’nun yanında çadır kuran teröristlere müsaade ederken bu zihniyetinizi niye değiştirmiyorsunuz?

Teröristlere çadır kurduracaksın ve bunu demokrasi adı altında yaptığını söyleyeceksin. Bize de kaldıracağım ama şartı şunu değiştirmek diyeceksin, had, bakalım biz yolumuza gidiyoruz, sen yoluna git. Kiminle anlaşabiliyorsan onunla anlaş.

Davutoğlu yorumu

Biliyorsunuz iktidar partisi olan AKP 22 Mayıs’ta kongreye gitme kararı aldı. Sayın başbakan da bu kongrede aday olmayacağını açıkladı. Bu kararın ve aynı zamanda sayın başbakanın aday olmama kararının hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Öncelikle sayın başbakana yaklaşık 20 aydır başbakanlık sürecinde vermiş olduğu kıymetli hizmetler için şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Başkanlık sistemi bize yeni değil

7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasındaki belirsizlik döneminin güçlü Cumhurbaşkanlık ile krize meydan verilmeden geçirilmesi milletimizin memnuniyetini artırmıştır. Milletimizin tercihi ile girilen bu yolun kurumsallaşacağına da inanıyorum. Yeni anayasa meselesi Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. Başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi değildir. Türkiye’nin geldiği nokta hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini öne çıkarmıştır.

Meclis’te, komisyonlarda olanları görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sistemi olan ülkede bunları göremezsiniz. Bunlar TBMM’yi terörize etmeye çalışıyorlar. Bunlara milliyet perver, vatansever parlamenterler fırsat vermedi, vermeyecekler. Yeni anayasa bir partiye, bir kişiye hizmet edecek değildir. Bu anayasa millete karşı sorumluluk hisseden herkese katılması gerekir. Başkanlık sistemi de bir defaya mahsus uygulanmayacaktır. Başkanlık sistemi bize yeni değil, bizim için gelenekseldir.

“Çalışmıyor prompter”

Erdoğan İstanbul’da toplu açılış törenindeki konuşmasında prompterın azizliğine uğradı. Erdoğan, konuşmasının yazılı olduğu prompterın bozulduğunu görünce “ya murat çalışmıyor prompter” diye tepki gösterdi.

Bu haber en son değiştirildi 7 Mayıs 2016 13:15 13:15

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam