Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan “konuştu”: Kaçmadılar, yer değiştirdiler

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çatışmaların devam ettiği Sur, Silopi ve Cizre gibi ilçelerden halkın kaçmadığını, yer değiştirdiğini söyledi.

İstanbul’da, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan Dünya Turizm Fuarı’nın kapanış oturumuna katılan Erdoğan, operasyon ve çatışmalara değindi.

Her zamanki gibi televizyon kanallarından canlı yayınlanan konuşmada Erdoğan, “Kaçtı denilenler kaçmadı, yer değiştirdiler. Operasyonların bitmesini bekliyorlar. Kiraları veriliyor. Buralara yeni ilçeler inşa edilecek. Kaçtı denilen vatandaşlar gelip yerleşecek. Baskıcı, tek tipçi, faşist anlayış çukura gömülmüştür.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Kandil’den yönetildiğini ve Suriye rejimiyle işbirliği içinde olduğunu iddia eden Erdoğan, sözlerini “Örgütün elinden çıkan silahlara baktığımızda hangi silahları görüyoruz? Batı’nın silahlarını görüyoruz. Neredeyse Batı’nın her ülkesinin silahları var. Terör örgütüne karşı savaştığını söyleyenlerin silahlarını da onların elinde görüyoruz.” diye sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD ve silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) hedefinin IŞİD’den ziyade kendisi gibi düşünmeyen, kendisine tabi olmayan herkes olduğunu ileri sürerken, “Hedefleri bölge halkıdır. Özellikle de orada yaşayan Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur, tam aksine, bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır. Bunu böylece söylemek istiyorum.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 8 Şubat 2016 02:17 02:17

Reklam

Önceki Haberler

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40

AKP’li Yılmaz’ın seçim itirafında dikkat çeken iki başlık

Yerel seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bu sonuç beklemediğimiz bir…

8 Mayıs 2024 16:35

Mehmet Şimşek’ten vergide adalet mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik" dedi.

8 Mayıs 2024 16:31
Reklam