Erdoğan: Şehide, gaziye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bir toprağın vatan olması için şehide, gaziye ihtiyaç var" dedi.

Erdoğan: Şehide, gaziye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonunda Suriye topraklarında hayatını kaybeden askerlere değinirken, “Şehitlerimiz canımızı yakıyor ama bir toprağın vatan olması için şehide, gaziye ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Şişli Marriott Hotel’de yapılan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu toplantısında konuşan Erdoğan, Suriye’de devam eden ve son dönemde ağır kayıplar yaşanan operasyonlara ilişkin şunları söyledi:

“Geçenlerde parlamentoda birisi çıkmış diyor ki, ‘bize ne dünyadan’ diyor. Lafa bak ya. Gaziantep’te 56 vatandaşımız öldürülüyor. Kilis’te aynı şekilde ben hastaneleri dolaşıyorum. O güne kadar sabretmişiz. O gün artık dedik artık duramayız. Biz şimdi gireceğiz. O gün dedik ki adımı atalım ve ilk adımı attık. Cerablus’tan başladık. Ondan sonra güneye doğru gideceğiz dedik. Akıl vermeye başladılar benim için buralar tehdit bölgeleri. Terörden arındırılmış güvenli bölge diye bir tezimiz var. Başından beri bunu söylüyoruz bu olmazsa Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa her zaman tehdit. Dertleri ney? Kuzey Suriye’de yeni bir devlet kurmak. Biz böyle bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu böyle bilinmeli. Bu böyle bilinmeli. Şüphesiz şehitlerimiz, canımızı yakıyor. Ama şunu da bileceğiz ki, bir toprağın vatan olması için şehide, gaziye ihtiyacı var”