Erdoğan'dan 'Tutuklananlar müttefikimiz' diyen ABD'li generale: Sen kimsin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tutuklananlar müttefikimizdir" diyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Vottel'e sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'dan 'Tutuklananlar müttefikimiz' diyen ABD'li generale: Sen kimsin?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tutuklananlar müttefikimizdir” diyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Vottel’e “Sen kimsin? Haddini bil” dedi.

15 Temmuz’da darbe girişiminde uçakların hedefi olan ve 50 polisin yaşamını yitirdiği Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Erdoğan’a ziyaretine Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eşlik etti.

Burada konuşan Erdoğan, darbe girişimi kapsamında tutuklanan generaller için “ABD ordusunun yakın müttefikleri” diyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Josepj Votel’i hedef aldı. Erdoğan, “ABD’de bir general ilişkide olduğumuz kişiler gözaltında diyor, sen kimsin? Darbe girişimini püskürten devlete demokrasi adına teşekkür etmen gerek. Zaten darbeci ülkende, onu besliyorsunuz. Milletim şu anda bu tezgahın içinde kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da biliyor.” diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=UHw66Q15qpc

Votel ‘Yakın müttefiklerimiz’ demişti

ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu’nda konuşan CENTCOM Komutanı Votel, darbe girişiminin Türkiye’yle olan ‘mükemmel’ işbirliği ve birlikteliğe zarar vermesinden endişelendiğini kaydetmiş ve “Kaygılandığım ilk ve en önemli şey, (darbe girişiminin) birlikte yürüttüğümüz operasyonlara etkisi olacağı.” demişti. ABD’li komutan, darbe girişimi sonrası tutuklanan generalleri de, “ABD ordusunun yakın müttefikleri” olarak gördüğünü söylemişti.