Erdoğan'ın "çanak çömlek parçaları" İstanbul'un tarihini değiştirdi

Çanak çömlek parçası olarak küçümsenen kazılardan çıkan bu eşsiz eserler İstanbul’un tarihini değiştirdi.

Erdoğan'ın

İstanbul’un tarihini 8 bin 500 yıl geriye götüren Yenikapı kazılarında ilk İstanbullulara ait pek çok eşya da bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde koruma altına alınan çok sayıda müzelik eser Yenikapı’da kurulması beklenen müzeyi bekliyor. Neolitik dönem izlerini taşıyan eserler İstanbul’un tarihini binlerce yıl geriye taşıdığı gibi tüm dünyanın da ilgisini çekmeyi başardı.

Radikal internet sitesinin haberine göre, Neolitik dönem kazılarında ilk İstanbullulara ait ayak izleri ve kullandıkları araç gereçler dünyanın eşsiz eserleri arasına girdi. Ahşap kano kürekleri, kemik kaşık ve ilk İstanbulluların ayak izleri Yenikapı’nın en önemli buluntuları arasında yer aldı.

Çanak çömlek parçası olarak küçümsenen kazılardan çıkan bu eşsiz eserler İstanbul’un tarihini değiştirdi. Hali hazırda Theodosius limanın devamı olduğu düşünülen Aksaray Yenikapı meydanındaki kazıların da aynı titizlikle devam etmesi gerekiyor. Uzmanlara göre buradaki kazılardan da çok önemli buluntular gelmesi yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor.

İşte o buluntulardan bazıları