Figen Yüksekdağ'dan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'ne: Darbeyi birlikte püskürttük

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Throbjorn Jagland'ı TBMM’deki grup toplantı salonunda kabul etti.

Figen Yüksekdağ'dan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'ne: Darbeyi birlikte püskürttük

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Throbjorn Jagland ve beraberindeki heyeti,TBMM’deki grup toplantı salonunda kabul etti.

Throbjorn Jagland, Avrupa Konseyi olarak Türkiye’deki demokratik kurumları desteklemek adına geldiklerini bildirdi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Throbjorn Jagland ve beraberindekilere teşekkür ederek şunları söyledi:

“15 Temmuz günü çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıya kaldı bu Meclis. Bütün Türkiye siyasetine Türkiye halklarına karşı girişilmiş bir saldırıydı. Bizler HDP olarak Meclis’teki tüm partiler gibi bu girişim karşısında demokratik tutumda kararlı olduğumuzu net bir şekilde ortaya koyduk. Ancak Türkiye’de demokrasinin geliştirilmesi ihtiyacı hala önemli bir ihtiyaç. Darbe girişimini püskürtmüş olabiliriz ama güçlü bir demokrasiyi tesis etmeyi başarabilirsek bu tip girişimlerin yaşanması mümkün olmayacak, olamayacak.

Avrupa toplumuyla ve siyasetiyle demokratik bir iş birliğinin geliştirilmesi Türkiye halkları açısından oldukça önemlidir. Demokratik uzlaşma darbelere ve her türlü otoriter müdahalelere karşı bizlerin en büyük güvencesi olacaktır. Bu görüşmenin demokratik iş birliğine katkı sunacağı inancındayım.”