Reklam
Kategoriler: İç Açı

Gözaltına alınan Özgür Radyo çalışanları serbest bırakıldı

Reklam

Dün yayını durdurularak mühürlenen Özgür Radyo’ya yapılan polis baskınında, darp edilerek gözaltına alınan radyo çalışanları serbest bırakıldı.

Özgür Radyo binasına dün Güvenlik Şube ve Mali Şube polisleri tarafından baskın yapılmıştı. Radyo binasının kapısını koçbaşı ile kırarak içeri giren polisler, radyonun yayını kesip kurum çalışanlarını da darp ederek gözaltına almıştı.

ETHA‘nın haberine göre, baskında radyo çalışanları Ali Sönmez Kayar, Can Karakulak, Arda Ateş, Zeynep Derya Yıldız, Arzu Demir, Sinan Gerçek, Semra Çelebi, dayanışma amacıyla içeride bulunan ETHA Müdürü Önder Öner, ETHA muhabiri Ezgi Özer, Atılım Genel Yayın Yönetmeni Deniz Bakır, ESP MYK Üyesi ve aynı zamanda Figen Yüksekdağ’ın eşi olan Sedat Şenoğlu, HDK Genel Meclise Üyesi Ahmet Ayva, haber takibi yapan JINHA muhabiri Öykü Dilara Keskin, radyo çalışanı Nevcihan Budak ile radyo dinleyicisi Ekin Saygılı ve ismi öğrenilemeyen bir dinleyici ile dışarıda radyoya destek için bulunan ETHA muhabiri Pınar Gayıp ve Sosyalist Gençlik Derneği (SGD) üyesi Özge Doğan gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Bu haber en son değiştirildi 6 Ekim 2016 15:06 15:06

Reklam

Önceki Haberler

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42
Reklam