"Halep'te 1'i Türk, en az 14 yabancı subay yakalandı"

Suriye’deki cihatçıların, emperyalist odaklar tarafından yönlendirildiği ve idare edildiği konusundaki iddiayı güçlendirecek önemli bir iddia ortaya atıldı. Ortaya atılan iddiaya göre, ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerine bağlı olan ve aralarında 1 Türk subayının da yer aldığı en az 14 subay, Doğu Halep’te bir sığınakta Suriye Özel Kuvvetler Ordusu tarafından yakalandı. İddiayı ortaya atan Suriye Parlamentosu’nun önde... View Article

Suriye’deki cihatçıların, emperyalist odaklar tarafından yönlendirildiği ve idare edildiği konusundaki iddiayı güçlendirecek önemli bir iddia ortaya atıldı.

Ortaya atılan iddiaya göre, ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerine bağlı olan ve aralarında 1 Türk subayının da yer aldığı en az 14 subay, Doğu Halep’te bir sığınakta Suriye Özel Kuvvetler Ordusu tarafından yakalandı.

İddiayı ortaya atan Suriye Parlamentosu’nun önde gelen üyesi ve Halep Sanayi Odası Başkanı Fares Shebabi, Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, yakalandığını iddia ettiği ABD başkanlığındaki koalisyon güçlerine bağlı subaylarının isimlerini de paylaştı. O paylaşıma göre yakalandığı iddia edilen subaylarının isimleri şu şekilde:

Mutaz Kanoğlu – Türkiye
David Scott Winer – ABD
David Shlomo Aram – İsrail
Muhamad Ahmad Assabian – Suudi
Abd-el-Menham Fahd al Harij – Suudi
İslam Salam Ezzahran Al Hajlan – Suudi
Ahmet Ben Naoufel Al Darij – Suudi
Muhamad Hassan Al Sabihi – Suudi
Hamad Fahad Al Dousri – Suudi
Amjad Qassem Al Tiraoui – Ürdün
Qassem Saad AL Shamry – Suudi
Ayman Qassem Al Thahalbi – Suudi
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Fas

Suriyeli gazeteci Said Hilal Alcharifi ise, Suriye Parlamentosu üyesi Fares Shebabi’nin iddialarına dair şunları yazı: “Edinilen bilgiler sayesinde Suriyeli Devlet Görevlileri, yüksek rütbeli Batılı/NATO subaylarının Doğu Halep’te bulunan karargahlarını keşfetti ve onları canlı bir şekilde yakaladı. Yakalanan subayların isimleri, ben de dahil olmak üzere gazetecilere çoktan verildi. İçlerinde Amerikan, Fransız, İngiliz, Alman, İsrailli, Türk, Suudi, Faslı ve Katarlılar var. Sizi temin ederim ki Suriye Devleti, onları parçalamak için çabalayan ülkelerle doğrudan müzakere yapmak gibi çok önemli bir fırsatı ele geçirdi.

Yakalanan yabancı subayların NATO göreviyle mi, yoksa ABD başkanlığındaki koalisyon güçleri sıfatıyla mı orada bulunduğu henüz teyit edilebilmiş olmamasına rağmen, her iki ihtimalle de yabancı subayların, cihatçıların temizlendiği bölgelerde, sığınakta gizlenmiş bir şekilde ne işi olduğu, Suriye’deki emperyalist müdahaleyi işaret eden önemli bir soru olarak önümüzde duruyor.