HDP de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na üye vereceklerini ve anayasa çalışmalarına katılacaklarını açıkladı.

HDP de Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na üye vereceklerini belirterek, “Evet, anayasa çalışmalarında olacağız. Onların özgürlükçü bir anayasa yapacağı inancıyla değil, bunların hangi amaçla masada olduklarını halkımıza anlatmak için orada olacağız. O komisyonda bu niyetle olacağız” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 6. Genel Kurulu toplandı. İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen genel kurula katılan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP’ye yeni anayasa süreci kapsamında oluşturularak komisyon için davet gönderildiğini hatırlatarak “Bu devlet bize ‘hadi gelin anayasa yapalım’ diyor. Eğer karşınızdaki zihniyet bu şekilde bir anlayışa sahip olmasa biz bundan mutluluk duyarız. Darbe anayasasından kurtulmak bizim ideallerimiz, hedeflerimiz arasındadır. Fakat böyle bir devlet ‘gelin anayasa yapalım’ dediğinde bin defa düşünmek zorundayız. Evet anayasa çalışmalarında olacağız. Onların özgürlükçü bir anayasa yapacağı inancıyla değil, bunların hangi amaçla masada olduklarını halkımıza anlatmak için orada olacağız. O komisyonda bu niyetle olacağız” dedi.

Daha önce basına yansıyan haberlere göre HDP içinde komisyona katılma konusunda tartışmaların sürdüğü ve bir kesimin komisyona katılım gösterilmemesi gerektiğini söylediği belirtiliyordu.