HDP'den 'belediyelere kayyum' tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DBP ve HDP'li belediyelere kayyım atanmasına olanak sağlayan Torba Kanun'a tepki gösterdi.

HDP'den 'belediyelere kayyum' tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, odağında DBP ve HDP belediyelerinin bulunduğu kayyım atanmasına olanak sağlayan Torba Kanun’la ilgili, “Torba saldırılarla haklarımızı gasp edeceklerini düşündüler. AKP saray merkezli bütün saldırılara nasıl direndiysek, bu torba ittifakına karşı da direneceğiz. İlla diyorlar ki Saray’ın muhtarı olacaksınız. Kayyum kararını tanımıyoruz” dedi.

Figen Yüksekdağ’ın HDP grup toplantısındaki konuşmasında satır başları şöyle:

‘Tanımıyoruz’

“Kayyum kararını tanımıyoruz, bunun karşısındaki gerçek demokratik duruşu da bütün Türkiye halkları çok iyi görecekler” diyen Yüksekdağ, “Kayyum atama kararı sadece Kürt illere yönelik çıkartılıyor. Türkiye’nin yarısını öcü ilan edeceksiniz, görevden alacaksınız ve merkezden atanmış memurlarla o kentleri yöneteceksiniz. İddia ettikleri, teklif ettikleri yasa budur” dedi.

120 Hakkarili

Yüksekdağ, grup toplantısının izlemeye gelen 120 Hakkarili’nin içeri alınmasının engellemesine değinirken “Ben bugün bu toplantı salonunda bulunamayan arkadaşlarımıza selamımı gönderirken, onların bu salona girmesini engelleyen pratiği de kınıyorum” dedi.

‘Kürt illerini yakanlar, Ankara’ya darbeyi dayattı’

Yüksekdağ, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu saldırının karşısında kimse boynumuzu bükmemizi beklemesin. O atadığınız memurlar da, kayyumlar da, darbeci generallerin durumuna düşecek. Kürt illeri yakıldı, yıkıldı, katledildi, ne oldu? Geldikleri gibi gittiler. Kürt illerini yakanlar, Ankara’ya darbeyi dayattı. Gönderdiğiniz kayyumlar da, askerleriniz gibi öyle yenilecek ve size geri dönecek.