İlerici Kadınlar Derneği bugün çocuklarla buluşuyor

İlerici Kadınlar Derneği Kartal Meydanı'nda atölyeleri ile çocuklarla buluşuyor.

İlerici Kadınlar Derneği bugün çocuklarla buluşuyor

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) bugün (23 Nisan) Kartal’da çocuklarla buluşuyor. “Dünyayı Verelim Çocuklara Kartal Etkinliği” olarak duyurulan şenlikte çocuklarla birlikte atölye çalışmaları yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de Çocuk Olmak adlı bir makale yayınlayan İKD aynı zamanda tüm kadınları laiklik için mücadeleye çağırıyor.

İKD’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama şu şekilde;

“23 Nisan çocuk bayramını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde İlerici Kadınlar Derneği olarak Türkiye’de çocukların yaşam koşullarını irdelemeye çalıştık. Karşılaştığımız tablo son derece karanlık…

Son günlerde artarak gündeme gelen çocuk istismarları, çocuk yaşta evliliklerin yüksek oranlarda seyretmesi, çocuk işçiliği ve iş cinayetlerine kurban giden çocuklar bu ülkenin gerçeği olmaya devam ediyor. Öte yandan mülteci konumuna düşen yüz binlerce çocuk her türlü istismara açık.

İktidar bu sorunlara çözüm üretmek yerine kendi ideolojisi uğruna dindar ve kindar nesil yetiştirme hevesiyle çocuklarımızı sevgi evleri, yuva, kurs, yurt, misafirhane, sübyan mektebi adı altında tarikatların, cemaatlerin insafına terk etmektedir….”

Makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.