İnsanlar sokağa çıkmıyor

Taksim'deki saldırının ardından, İstanbul'daki trafik yoğunluğunun yüzde 4'e kadar düştüğü bildirildi.

İnsanlar sokağa çıkmıyor

Taksim’deki saldırının ardından, İstanbul’daki trafik yoğunluğunun yüzde 4’e kadar düştüğü bildirildi.

İstiklal Caddesi’nde dün yapılan canlı bomba saldırısının ardından İstanbul’daki trafik yoğunluğu yüzde 4’e kadar düştü.

page_taksimdeki-saldirinin-ardindan-istanbuldaki-trafik-yogunlugu-yuzde-4e-kadar-dustu_003198343

Radikal’de yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritasında yolların neredeyse tamamının “serbest” anlamına gelen yeşil renkte olduğu görüldü. İstanbulluların dışarı çıktığı Pazar günü olmasına rağmen sokaklar ıssızlaşırken, başta İstiklal Caddesi olmak üzere birçok sokak, cadde ve alışveriş merkezi bomboş kaldı.

İstanbul’da trafik yoğunluğu, normal şartlarda yüzde 70’e,  iş çıkışı saatlerinde ise yüzde 90’a kadar çıkabiliyor.

Yandaştan trafikteki azalmaya Gezi suçlaması

İstanbul bugün adeta “ölüm sessizliğine” gömülürken, Cemil Barlas twitter hesabından “İstanbul’un trafik sorunu bitti” mesajını paylaştı. Barlas, Haziran Direnişine katılanlara da “ne kadar gezi zekalı, ağzı bozuk, ezik, alerjik varsa küfür ediyorsa doğru yoldasın demek..” tweetiyle saldırmayı ihmal etmedi.

Saldırıların sorumluluğunu AKP’ye karşı direnenlere yıkmaya çalışan Barlas’ın paylaştığı  “terörden beslenen ne kadar kam emici varsa hayatı durdurup insanları kışkırtmak için elinden geleni yapıyor..” tweetin adeta AKP’yi aklar nitelikte olması ise dikkat çekti.