Reklam
Kategoriler: Emek Postası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde grev kararı

Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan İSPARK’ın da aralarında bulunduğu 5 şirkette süren toplu sözleşme görüşmeleri çıkmaza girmesi üzerine şirketlerde örgütlü Hizmet-İş Sendikası grev kararı aldı.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli‘nin haberine göre, Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu İBB iştiraki olan İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSFALT), İstanbul Beton Eemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSTON), İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş (KÜLTÜR A.Ş), İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK), İstanbul Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş (İSBAK) yönetimleri ile toplu sözleşme masasına oturdu. Ancak sendika ile işveren toplu sözleşme şartları konusunda 6 aylık sürede anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı alındı.

Görüşmeler sürüyor

Grev kararı iştiraklerde çalışanlara 6 Eylül günü mesajla duyuruldu. Mesajda “Oybirliğiyle aldığımız karar sonucunda istemeden de olsa 6 Eylül itibarıyla 5 iştirak şirketinde grev kararı almış bulunmaktayız” denildi. Hizmet-İş Sendikası yöneticileri, grev kararının 2 gün önce alındığını, ancak yasa gereği 6 iş günü beklenilmesi gerektiğini belirttiler. Sendika yöneticileri, işveren ile görüşmelerin sürdüğünü de dile getirdi.

Para nereye gidiyor?

İBB’nin CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı, “Uzun zamandır belediye iştiraklerinin iyi yönetilmediğini söylüyorduk. Gelinen nokta haklı olduğumuzu gösteriyor. Özellikle İSPARK’ın durumu çok dikkat çekici. İSPARK’ın yıllık cirosu 233 milyon TL’ye ulaştı, ama 2015 yılında kendini 1 milyon lira zararda gösterdi. Bu paralar çalışanlar için de kullanılmıyorsa nereye gidiyor?” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 12 Eylül 2016 00:38 00:38

Reklam

Önceki Haberler

Gerçeğe şüpheyle bak!

"Evrimle birlikte kabilelerimizdeki diğer insanların bizimle ilgili ne düşündüğünü önemsemeye başladık. Ama 10.000 kişinin ne…

7 Eylül 2024 13:10

TKH: Orta Vadeli Program, adı konulmamış IMF rejimidir

TKH'den OVP hakkında yapılan açıklamada "Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı krizlerin arkasında yatan gerçek de tam…

6 Eylül 2024 17:55

Erdoğan oyun platformlarını hedef aldı: Sapkın akımlar özendiriliyor, ırkçılık tuzağının merkezi sanal alem

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarda oldukları dönemde eğitimde hayranlık…

6 Eylül 2024 16:56

İzmir’de 2 kişinin öldüğü elektrik faciası: Savcı, yeni bilirkişi talebinde bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da, yağmur sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle aralarında İZSU…

6 Eylül 2024 16:50

İyi Parti’de bir istifa daha: Milletvekili sayısı 31’e düştü

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa etti. Ataş'ın istifasının ardından İyi Parti'nin vekil…

6 Eylül 2024 14:55

Oğuz Murat Aci’nin ölümü: Cihantimur ailesinin özel olarak aldığı bilirkişi raporuna tepki

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ilişkin açıklama yapan Aci ailesinin avukatı Burak Erden, ABD'de devam eden…

6 Eylül 2024 14:51
Reklam