Kamışlı’da Kürtler ve Süryaniler arasında gerilim

Dün gece Kamışlı’nın Al Wasta bölgesinde YPG’nin, Süryani Gozarto Savunma Güçlerine (GPF) saldırarak bir kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı bildirildi. Ölen GPF üyesinin Haseke bölgesindeki Kamışlı şehrini koruyan Sotoro Milis Güçlerine mensup Kamışlılı Gabi Henry Davut olduğu belirtildi. Kamışlı’daki GPF’li bir kaynağın bildirdiğine göre YPG’nin Al Wasta bölgesinde ani bir gece baskını düzenlemesiyle birlikte... View Article

Kamışlı’da Kürtler ve Süryaniler arasında gerilim

Dün gece Kamışlı’nın Al Wasta bölgesinde YPG’nin, Süryani Gozarto Savunma Güçlerine (GPF) saldırarak bir kişiyi öldürdüğü, 3 kişiyi de yaraladığı bildirildi. Ölen GPF üyesinin Haseke bölgesindeki Kamışlı şehrini koruyan Sotoro Milis Güçlerine mensup Kamışlılı Gabi Henry Davut olduğu belirtildi.

Kamışlı’daki GPF’li bir kaynağın bildirdiğine göre YPG’nin Al Wasta bölgesinde ani bir gece baskını düzenlemesiyle birlikte yaşanan sert çatışma bir saat kadar sürerken YPG’li 3 kişi de çatışmada öldüğü tahmin edilirken henüz teyid edilemedi.

Kamışlı’da Kürt ve Süryani nüfus arasında son zamanlarda gerilim artarken bunun büyük oranda 2 hafta önce gerçekleşen terörist saldırıda 16 Süryani’nin öldürülmesinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Kamışlı’da çoğu Süryani kentteki Kürtlerin, 30 Aralık’ta kent merkezinde 16 kişinin öldüğü ve 45 kişinin yaralandığı 3 restorana dönük bombalı saldırıyı gerçekleştiren, IŞİD’le birlikte çalıştığını düşünüyor.