Son 24 saat içinde 16 asker yaşamını yitirdi

Güneydoğu'da çatışmalar giderek şiddetleniyor, can kayıpları artıyor.

Son 24 saat içinde 16 asker yaşamını yitirdi

AKP iktidarı ‘güvenlik ve istikrar’ üzerine nutuklar atadursun, ülkenin gündeminden çatışma ve ölüm haberleri eksik olmuyor. Ajanslardan son 24 saat içinde geçilen haberlere göre bölgede devam eden çatışmalarda toplamda en az 16 asker yaşamını yitirdi, çok sayıda asker de ağır yaralandı.

Bölgeden son gelen çatışma haberinin adresi bu kez Şemdinli oldu. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde yol güvenliğini sağlayan askerlerle PKK’liler arasında çıkan çatışmada 5 asker yaşamını yitirdi. 6 asker yaralandı.

Çukurca’da çatışma

Hakkari’nin Çukurca ilçesi kırsalında süren operasyonda bu sabah saatlerinde çıkan çatışmada 3 asker yaşamını  yitirdiği, 3’ ü ağır olmak üzere 20 askerin de yaralandığı bildirildi.

Van’da 8 asker yaşamını yitirdi

Van’ın Çaldıran ilçesinde Tendürek Dağı eteklerinde dün çıkan çatışmada ise 8 asker hayatını kaybetti.

İlçe sınırlarında bulunan Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile PKK’liler arasında dünden beri devam eden çatışmalar son günlerde şiddetlenerek sürüyor.

Dün gündüz saatlerinde biri uzman çavuş olmak üzere 4 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği bölgede, gece saatlerinde yaşanan çatışmalarda da bir teğmen ve 3 uzman çavuş hayata veda etti. Bu sabah hastanede tedavisine devam edilen bir askerin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

Vali: Rakamları netleştiremiyoruz

Çaldıran’daki operasyonlar sonrasında yaralıları dün gece ziyaret eden Van Valisi İbrahim Taşyapan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ‘rakamları netleştiremedik’lerini söylemiş; kayıp sayısı netleşince açıklama yapacaklarını bildirmişti.