Reklam
Kategoriler: Dış Açı

KDHC nükleer alarm verdi

Reklam

Ajanslarda yer alan habere göre; Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) lideri Lim Jong-un’un, ülkedeki bütün nükleer silahların olası bir saldırı ihtimaline karşı alarma geçirilmesini talimatını verdiği iddia edildi.

Kim Jong-un birkaç roketatar fırlatıcısının test ateşlemesine katıldığı sırada yapıldığı belirtildi. Kim Jong-un, askeriyeyi, silah sisteminin acil olarak Güney Kore’deki ana hedefleri vurabilecek şekilde mevzilenmesi yönünde uyardığı belirtildi.

Kore Merkezi Haber Ajansı, KDHC’nin askeri durumunu da tehditlere göre gözden geçireceğini belirtti.

KDHC’nin bu kararı, BM Güvenlik Konseyi KDHC’ye karşı son 20 yılın en ağır yaptırım kararını, 15 ülkenin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından geldi.

Kararların başlıcaları şöyle:

  • Ülkeye giren ve çıkan kargoların kontrolden geçirilmesi ve KDHC bayraklı gemilerin limanlara yanaşmasının engellenmesi.
  • Ülkeye roket yakıtı ihracatının durdurulması. Bu durum ülkenin havayolu kurumu Air Koryo uçuşlarında aksamalara yol açabilir.
  • Ülkenin kömür, altın, titanyum ve demir gibi başlıca gelir kaynaklarını oluşturan yeraltı kaynaklarının ithalatının durdurulması.
  • Kuzey Kore’ye ait yurtdışındaki hesapların ve ülkenin finansal her türlü varlığının ve hareketlerinin dondurulması.
  • Ülkenin yurtdışına işçi göndermesinin yasaklanması. Bu da, ülkeye döviz girişi sağlayan en önemli kollardan birinin kesilmesi anlamına geliyor.
  • Ülkenin önemli turizm merkezlerinden olan Diamond Mountain Resort’a, geçtiğimiz aylarda Güney Koreli bir turistin KDHC’li bir görevli tarafından vurulması sonrasında, turist ziyaretlerinin yasaklanması.

Bu haber en son değiştirildi 4 Mart 2016 14:51 14:51

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam