Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu: Saldırganı neden canlı yakalamadınız?

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmesinde, saldırganın etkisiz hale getirilmesinde izlenen yöntemi eleştirerek, “Kimse yok, niye canlı yakalamıyorsun?” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Terörü önleyecekseniz radikal cihatçılara kucak açmayacaksınız

Terörle mücadele edeceksiniz, devleti terör örgütüyle muhatap kılmayacaksınız. Oslo’da, Hamur’da masaya oturdunuz. İmralı’da masalar kurdunuz. Faturayı kim ödüyor? Bu beylerin çocukları mı ödüyor, hiçbirisi askere gitmiyor. Babalar fidan gibi çocuklarını mezara veriyorlar. Vicdanım sızlıyor. Böye bir devlet yönetimi olamaz. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 20 Temmuz’dan bu yada 843 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu işin sorumlusu kim; bakkal mı, manav mı, sanayici mi? Hiç kimse sorumluluk almıyor. Terörü önleyecekseniz, radikal cihatçı gruplara kucak açmayacaksınız, arkasında durmayacaksınız.

Niye canlı yakalamıyorsun?

Dün akşam Rusya’nın Büyükelçisi hain bir saldırıyla hayatını kaybetti. Yakışmıyor Türkiye’ye. Öldüren kişinin bir polis olması ayrıca üzerinde durmamız gereken bir noktadır. O kişinin canlı yakalanmayıp da öldürülmesi üzerinde durmamız gereken ayrı bir noktadır. Kimse yok, niye canlı yakalamıyorsun? Bu büyükelçi Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesi için yoğun çaba harcamıştı. Kendisine ve Rus halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hiçbir yabancının kendi ülkemizde suikasta kurban gitmesini istemiyoruz. Bunun faillerini mutlaka bulun, yargının önüne çıkarın.

Mahalli’yi tutuklayanlar hakim değil

Geçen hafta Necip Hablemitoğlu’nun anma gecesi vardı. Hablemitoğlu da faili meçhul cinayete kurban gitti. Tıpkı Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi. Dosya açılmalı, failler bulunmalı.

Tüm bunları konuşurken Hüsnü Mahalli de hapse atıldı. Saatlerce, günlerce bekletiyorsunuz, sonra tutuklanmasına karar veriyorsunuz. Yargıcın namusu adaletli davranmaktan geçer. Siyasi iktidarın sopası konumuna gelen kişilere hakim denilmez. Onlar hakim değiller. Dolayısıyla hepimizin duyarlı olması lazım.

2016 yılında 3 darbe oldu.

Ankara’daki beylerin niyetleri ve amaçları farklı. Onların bir tek derdi var, nasıl birisini başkan yapacağız? 2016 yılında 3 darbe oldu. 4 Mayıs 2016 darbesi, yüzde 49,5 oy alan Davutoğlu kapının önüne konuldu. Bu mudur demokrasi? 15 Temmuz darbe girişimi, hep birlikte mücadele ettiğimiz için başarıya ulaşmadı. Ama birisi çıktı dedi ki, ‘Bu darbe girişimi Allah’ın lütfu’ dedi. 20 Temmuz’da üçüncü darbe süreci başladı, OHAL ilan edildi. Parlamento tümüyle devre dışı bırakıldı, onbinlerce memurun işine son verildi, gazetecileri hapse attılar. Yüzyıllık kurumları kapattılar, askeri okulları, hastaneleri kapattılar. Biz tarihimizi yok ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

Dikta rejimiyle, bir kişi yetkili olacak diyorlar

Her darbeci geleceğini güvence altına almak ister. 20 Temmuz darbesinden sonra şimdi başkanlık uygulanmasıyla darbeciler teminat altına alınıyor. ‘Biz partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz, sistem değişikliği yapıyoruz’ diyorlar. Her şey bir kişinin iki dudağına bağlı, bir diktatöre bağlı. 14 yıldır tek başına hükümetsin, 14 yılda isteyip de geçiremedikleri hangi kanun var? Her şeyi yaptılar. Her şeyi yapıyorsanız, tek başına iktidarsanız, neden bir dikta yönetimine parlamentoyu teslim ediyorsunuz?

16 Temmuz darbeden bir gün sonra TBMM’de bir bildiri yayınlandı. 7 Ağustos Yenikapı’da demokratik parlamenter sistemin altını çizdik. Dikta rejimiyle, bir kişi yetkili olacak diyorlar. Partinin genel başkanı da olacak, milletvekillerini de ben seçeceğim diyor, seçim propagandalarına ben katılacağım diyor, seçimden sonra da Meclis’te tarafsız cumhurbaşkanı olacağım diye and içecek.

Bu haber en son değiştirildi 21 Aralık 2016 19:18 19:18

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam