Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere 'Manifesto' talimatı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'lilere 'Manifesto' talimatı

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında konuştu.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında partililere Yenikapı’da okuduğu ‘Manifesto’yu herkese anlatmaları talimatını verdi. Kılıçdaroğlu, CHP’lilere “Kimseyi suçlamadan, eleştirmeden siz vatandaşlara anlatacaksınız. Kahvede parkta sokakta anlatın. Amaç demokrasimizi güçlendirmek.” dedi

‘Açık ve net tutum mutlu etti’

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:
Ciddi bir süreçten geçiyoruz. Cumhuriyet’in ilanından sonra demokrasiyi, bu ülkeye getiren siyasal bir partinin sorumluluğu içinde hareket ettik. Hep beraber demokrasimizi güçlendirmek için çaba harcadık.
15 Temmuz’dan sonra il ve ilçe başkanlarımızın, kadın ve gençlik örgütlerimizin açık ve net bir tutum takınmaları beni mutlu etmiştir.
Sizlerle gurur duyuyorum.
Önemli bir badireyi atlattık. Ama düşünülmesi gereken konular var.
Birincisi bu noktaya nasıl geldik?
İki bir daha böyle bir olayla karşılamamak için neleri yapmalıyız?
Bu gündemimizde olmak zorunda. Asıl sorumluluğumuz bundan sonra başlıyor.

Taksim ve Yenikapı Manifestosu

Geçmişten çok gelecek için ne yapmalıyız. Nasıl bir gelecek hedefliyoruz. Milletimize bunu anlatmalıyız.
Vatandaşın önüne çok açık 2 bildirge koyduk. Birincisi Taksim Manifestosu. Türkiye’de ne oluyor diyen herkes bunu okudu.
İkincisi Yenikapı’da okuduğumuz manifesto. Geleceği nasıl görmemiz gerekiyor bunu ortaya koyduk. Siyasi kurum ortak payda oluşturmazsa gelecek açısından umut vermez. Aynı hatalar tekrar edilirse bedelini millet ödüyor.

‘Demokrasi ortak payda’

Önce demokrasi sadece bizim sorunumuz olmaktan çıkmalıdır. Bütün siyasi partilerin üzerinde titrediği konu olması gerekir. Sadece TBMM’de grubu olan partiler değil diğerlerine de davet yapılması gerekirdi. Şu parti bu parti ayrımı yapmadan…
Taksim’de de söyledim. Başbakan ve cumhurbaşkanına da söyledim. Demokrasi ortak payda olmak zorundadır.

‘KHK’larla OHAL sonrası şekillendirilemez’

İki OHAL.. Bunu hukukun üstünlüğü çerçevesinde aşacağız. Baskı işkence hukukun üstünlüğünü savunan devlete yakışmaz. Her şeyin hukuk içinde yapılması lazım.
Normalleşme sürecine Türkiye’nin sokulması lazım. OHAL’den yetkisini kullanan siyasi iktidarın bu anlayışla hareket etmesi gerekir. KHK’larla OHAL sonrasını şekillendirmek doğru değildir. OHAL sürecini aşarak kullanılması TBMM’nin devredışı bırakılmasıdır.
Bu konuda da tarihi sorumlulukla Sayın Cumhurbaşkanı ve başbakana hatırlattım. Yeniden inşa sürecinin yeri TBMM’dir.

‘Herkese anlatacaksınız’

Sizden isteğim..
Yenikapı manifestosunu herkese anlatacaksınız. Kimseyi suçlamadan, eleştirmeden siz vatandaşlara anlatacaksınız. Kahvede parkta sokakta anlatın. Amaç demokrasimizi güçlendirmek. Kardeşçe ,barış içinde yaşayacağız. Farklı görüş, inançlar, yaşam tarzlarımız olabilir. Biz bunlara saygı göstererek demokrasi bağlamında bir arada tutacağız.