O kışlalar piknik alanı oluyor

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi için tankların ve uçakların hareket ettiği tüm kışlaların kapatılacağını söyledi.

O kışlalar piknik alanı oluyor

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi için tankların ve uçakların hareket ettiği tüm kışlaların kapatılacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin planlama merkezi olduğu söylenen Akıncı Hava Üssü’nün kapatılacağını açıkladı. Akıncı Hava Üssü’nün bulunduğu Kazan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Yıldırım, “Burada Kazan meydanında herkesin huzurunda ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Hava Üssü kapatılacaktır” dedi. Yıldırım ayrıca, tankların harekete geçtiği bütün kışlaların da kapatılacağını duyurdu.

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Şehitler kalbimizde. Kazan’ın 9 evladı hepimizin kalbindedir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran birer yıldızdır. O gün hainler harekete geçtiğinde bir gür ses yükseldi. O ses başkomutanın sesiydi. O ses Recep Tayyip Erdoğan’ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanı’nın selamını getirdim. Sizlerle gurur duyuyoruz.

15 Temmuz darbe girişimin önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Lokman kardeşimiz, belediye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz. Darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirelecektir.

Amerika’daki teröristbaşını Türkiye’ye getireceğiz. Asla ve asla bu milletin birliğini bozamazlar.

15 Temmuz, Türkiye’nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. Her yıl Demokrasi Şehitleri Günü olarak kutlayacağız.