Reklam
Kategoriler: İç Açı

Komünistlerden saldırı açıklaması: Türkiye AKP esaretinden kurtulmalıdır!

Reklam

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen kanlı saldırı sonrasında Türkiye Komünist Hareketi bir açıklama yaptı. TKH Merkez Komitesi imzalı açıklamada, hiç bir katliamın ‘kontrolsüz güç’ler tarafından yapıldığı iddiasıyla görmezden gelinemeyeceği, yaşanan acıların kader olarak açıklanmasının reddedilmesi gerektiği ifade edildi. Ortadoğu’da büyük bir emperyalist paylaşım savaşı yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, emperyalizmin siyasi çıkarları için kullanılan islamcı güçlerin bu savaşın önemli bir parçası olduğuna dikkat çekildi. AKP’nin işbirlikçi politikalarının ülkemize katliam ve bomba olarak döndüğü vurgulayan komünistler, ‘Öncelikle AKP’den kurtulmak, sonra ülkemizden emperyalizmi kovmak gerek!’ dedi.

TKH’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

Türkiye, AKP esaretinden kurtulmalıdır!

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen silahlı ve bombalı saldırı sonrası bir katliam daha yaşanmış, şu ana kadar 36 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir.

Bu fotoğraf kanlı bir fotoğraftır. Ancak bu fotoğrafın altında başka gerçekler yatmaktadır.

Hiçbir bomba, hiçbir katliam tek başına kontrolsüz güçlerin yol açtığı bir davranış biçimi olarak görülemez. Dün olduğu gibi bugün de patlayan bombaların, silahlı saldırıların arkasındaki güçlerin görmezden gelinmesi ve ülkemizde yaşanan acıların kader olarak gösterilmeye çalışılması büyük bir aldatmaca’dır.

Ortadoğu’da büyük bir paylaşım savaşı yaşanmaktadır. Bu savaşın en büyük suçlusu başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerdir. Tek tek bütün ülkelerde kurmuş oldukları istihbarat ve gladio örgütlenmeleriyle bu savaşa yön verecek adımlar atmaktadırlar.

Emperyalizmin çıkarları ve emelleri adına kullanılan İslamcı güçler bu tablonun önemli parçasıdır. Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta ve Türkiye’de İslamcı siyasi güçler emperyalizm tarafından kullanılmakta ve yönlendirilmektedir. IŞİD’in arkasındaki temel güç Suudi Arabistan paravanıyla emperyalizmden başkası değildir.

Bu kanlı fotoğrafın sorumlularından birisi de hiç kuşkusuz emperyalizmin çıkarları adına Ortadoğu’ya müdahale eden ve mezhepçi dış politikayı uygulayan AKP iktidarıdır. İşbirlikçi politikaların sonucu, bugün ülkemizde patlayan bombalar ve katliamlar olmuştur.

Bütün bunlarla beraber dünya emperyalist-kapitalist sistemi ancak ve ancak terörle, katliamlarla ve savaşla var olabilmektedir. Artık yaşanan onca katliamdan sonra emperyalist-kapitalist sistemin temel karakteri haline gelen terör olgusunu, ayrı ele almanın yolu bulunmamaktadır.

AKP iktidarının ülkemizi felakete sürükleyen politikalarında değişikliklerin gündeme geldiği bir kesitte bu katliamın yaşanması, kimse için şaşırtıcı sayılmamalıdır. Bu aynı zamanda emperyalist güçlerin mesajlarını nasıl vereceklerini göstermesi açısından ülkemiz için bir tekrar olmuştur.

Emekçi halkımız için bu gerçekler artık öğretici olmalıdır!

Artık yeter!

Öncelikle AKP’den kurtulmak, sonra ülkemizden emperyalizmi kovmak gerek!

Katliamlara karşı yapılacak ilk iş budur!

Bu haber en son değiştirildi 30 Haziran 2016 15:41 15:41

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam