Kurtulmuş siyasette operasyona işaret etti

Numan Kurtulmuş operasyonlarda sıranın "siyasete" geldiğini açıkladı.

Kurtulmuş siyasette operasyona işaret etti

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında yargı, askeriye ve bürokrasi de devam eden operasyonlara “siyaset kurumuyla” devam edileceğini ifade etti.  15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin farklı kurumlarında devam eden tasfiyenin genişleyerek devam edeceğini ifade eden Kurtulmuş, siyasetin darbenin karşısında durarak potansiyel destekçilerin önünü kestiğini iddia etti.

Darbe girişimine dair konuşan Numan Kurtulmuş diğer AKP yetkilileri gibi darbeye hazırlıksız yakalandıklarını itiraf eden ifadeler kullandı. Kurtulmuş darbe akşamı evdeyken diğer hükümet yetkilileri tarafından “bilgilendirildiğini” ifade ederken, özellikle eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in kendisine bilgi verdiğini söyledi ve aralarında “eski bir hukukun bulunduğunu” belirtti.

Kurtulmuş’un aklı siyasetin yeniden yapılandırılmasında

Kurtulmuş FETÖ’nün her kuruma sızdığını ifade ederken, operasyonların genişleyerek devam edeceğini ifade etti. Siyaset kurumunda da etkili olduklarını ifade eden Kurtulmuş, “bu iş bundan sonra bir adalet meselesidir” dedi.

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş Türkiye’nin sisteminin “darbelere açık” olduğunu ifade ederken, bu sistemin değişmesi gerektiğinin altını çizerek başkanlığa işaret etti. Kurtulmuş bununla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“ Üç tane temel ilkemiz olacak; ehliyet, liyakat ve millete sadakat. Kim bu kriterleri karşılıyorsa, hangi toplumsal gruptan olursa olsun. Sadakati örgütlere, güç sahiplerine değil, bir takım paralel çevrelere değil, sadakati bizatihi millete ve vatana olsun. Bu şekilde bir devlet sistemini herkese açabilirsek siyasal sistemimizi de reforme etmiş oluruz, herkes ciddi bir şekilde sistemin içinde yer alır”

AKP içi dengelerde değişim olacak mı?

Kurtulmuş bu sözleriyle AKP içinde de yeni bir operasyonun kapısının aralanabileceğine işaret ederken, AKP içi unsurlara da seslenmiş oldu.  Kurtulmuş geçmişte Saadet Partisi ve Has Parti Genel Başkanlığını yürütürken, AKP’ye katıldıktan sonra önemli roller üstlenmiş ve AKP’nin yeniden yapılanmasında rol almıştı.