MHP her zamanki gibi: Bahçeli Yenikapı mitingine katılıyor

MHP Genel Başkanı Bahçeli Erdoğan’ın düzenleyeceği mitinge katılacağını duyurdu.

MHP her zamanki gibi: Bahçeli Yenikapı mitingine katılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Pazar günü Yenikapı’da yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingine” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacağını duyurdu. Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine sosyal medyadan bir açıklama yapan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz’da, Çanakkale’de yarım kalan batıl hesap görülmek istendi. 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingiyle 15 Temmuz’dan beri süregelen milli azim taçlandırılacaktır. Millet iradesi tuttuğu demokrasi nöbetini Yenikapı’da finale taşıyacaktır. Ve dosta güven, düşmana korku salacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, aldığım davet uyarınca 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı’da milletimle birlikte olacağım”

Bahçeli tarafından yapılan yazılı açıklamada “milletimiz FETÖ belasını püskürtmüş” denilirken, Bahçeli’nin Ötüken ve Söğüt ocağı vurguları kullanması dikkat çekti.

Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bizim kanımız vatan için tozar, bizim varlığımız millet için coşar. Hiçbir çılgın, hiçbir alçak ve kiralık terör örgütü önümüzde duramaz.”

MHP’nin hesabı: Devlet içi kadrolar

MHP Genel Başkanı’nın açıklamalarını Erdoğan da sosyal medya hesabından retweet atarak destek verdi. MHP’nin devletin yeniden yapılanmasında rol alması beklenirken, özellikle polis içinde kaybettiği eski mevzileri kazanmak istediği konuşuluyor. Mitinge katılımla “milli mutabakat” görüntüsü verileceğini düşünen MHP,  anayasa sürecinde de AKP ile güçlü bağlar kurması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı da Yenikapı mitingiyle ilgili açıklama yaparken, Kılıçdaroğlu kendisinin katılamayacağını ancak davete icap edecek bir heyet göndereceklerini ifade etmişti.