Reklam
Kategoriler: İç Açı

MHP’den malumu ilam: ‘Devlet-i ebed müddet’ diyoruz

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’deki grup toplantısında AKP’nin yeni anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak CHP’ye “Naz etmeyin geri durmayın” çağrısı yaptı.

Bahçeli’nin açıklamasında “Yalnızca Türkiye rahatlasın huzur bulsun diyoruz. Devlet ebed müddet diyoruz” ifadeleri dikkat çekti. Bahçeli, AKP’nin partisine sunduğu yeni anayasa metninde ‘başkan’ değil ‘cumhurbaşkanı’ ifadesinin geçtiğini de aktardı.

MHP liderinin açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

Başkanlık ve yeni anayasa

Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışma ve çekişmeye kapılmadan Türkiye’nin ana meselelerine çzöüm bulmaya mecburdur. MHP, daha önce açıkladığı kırmızı çizgilerine bağlı olmak şartıyla her anlamlı teşebbüse vardır. Her ağacı taşlamıyoruz, yalnızca Türkiye rahatlasın huzur bulsun diyoruz. Devlet ebet müddet diyoruz. AKP’nin anayasa metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Çalışmaları kılı kırk yaran bir değerlendirme ile yapıyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak komisyonda mutabık kaldığımız konuları en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi amaçlıyoruz. Bu konuda CHP naz etmemeli, geri durmamalı. Gelin Türk milletinin asıl gündmeine odaklanmak için karşımızdaki barikatları teker teker aşalım. El ele fiili açmazı giderelim.

Trump’un başkanlığı

“ABD halkı saygı duyulması gereken tavırla Trump’ı başkan seçmiştir.  Bu ülkedeki başkanlık değişimini kendi vatandaşlarından daha çok önemseyen kesimlerin tavrı dikkat çekicidir. seçimden birgün önce yüzde 99 Hilary manşeti atan gazeteler hükmü çabucak vermişti.

Trump’ın ABD’yi yeniden büyük güç yapacağım sloganı onay gördü. Sosyal ve ekonomik etkiler siyasal zemin sağlamıştır. Bizim için ABD başkanının kim olduğu önemli değildir. Önemli olan ABD’ye başkanlık eden kişinin bölgesel ve küresel politikalardır. ”

HDP’li vekiller gözaltına alınması

Tıpış tıpış gitmeyen HDP’liler patır patır toplanınca Avrupa anında tepki vermiştir. HDP’li vekillerin tutuklandığı gün 3 ton bombayla Diyarbakır’daki hain saldırıyı gören duyan olmadı. Kimsenin çırası tana kadar yanmaz, yanmamıştır. HDP’liler bir sıçramış iki sıçramış kısmetlerinde olan şey kaşıklarında çıkmıştır. PKK’nın dümeninden tutup HDP’nin çuvalına girenler,gölge etmesinler yeter.

AB,Hendeklerden Özyönetim çıkarmaya çalışanların yanındadır Avrupalı olmanın ibresi köksüzlük ve kimliksizlikse biz kurulan eğri bacaklı birlik masasında oturmayız olamayız. Avrupalı olmanın yolu Kandil’e çıkıyorsa kimseye ihtiyacımız olmayacağından biz bize yeteriz.

Metinde ‘Başkanlık’ geçmiyormuş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir soru üzerine AKP’nin anayasa değişikliği taslak metninde ‘Başkan’ değil, ‘Cumhurbaşkanı’ ifadesinin kullanıldığını açıkladı.

Bu haber en son değiştirildi 17 Kasım 2016 12:00 12:00

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam