Reklam
Kategoriler: İç Açı

Milletvekilinden TÜBİTAK Başkanı’na kalp acıtan “FETÖ” sözleri

Reklam

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, “Bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, “15 Temmuz’dan sonra bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı” dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın daveti üzerine Van’da bulunan Ergin, Gülen cemaati örgütlenmesinin TÜBİTAK’a da zarar verdiğini belirtti.

Ergin; “TÜBİTAK başkanlığına geldiğimiz zaman destek mekanizmalarını çok iyi tanımıyordum fakat orada şunlar dikkatimizi çekmeye başladı. Verilen desteklerde adaletsizliklerin büyük olduğunu gördük. Orada yine ‘Hırsız nereden girmiş değil, hangi kapı, baca açık’ felsefesinden yola çıkarak mücadele ettik. Üstü kapalı bir kutu şeklinde yapı, şeffaf olmayan, iç mekanizmaları belli olmayan, hatta şikayet edebileceğiniz ve temize gidebileceğiniz bir mekanizması olmayan bir yapıyla baş etmek zorunda kaldık. Bugün TÜBİTAK halen öyle çünkü 12 ay boyunca destek mekanizmalarındaki hataların ne olduğunu ancak bulduk. Benim niyetim uçağı yere indirmeden havada yakıt ikmali yaparak kesintisiz geçiş yapmaktı. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra bu artık mümkün hale gelmedi. 15 Temmuz’dan sonra bir milletvekili ‘TÜBİTAK’tan o kadar personel attınız ki artık işinizi yapamıyorsunuz’ dedi, kalbim acıdı. Hayır, doğru değil. İşlerin hepsini yapabilecek kapasitemiz var. Biz mutfakta bütün sistemi değiştiriyoruz. Mesela hakem atama işlerini bir kaç kişinin etkileyebileceği halden çıkarıp otomasyona tabi tutacağız” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 29 Eylül 2016 03:07 03:07

Reklam

Önceki Haberler

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12

OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon beklentileri açıklandı

OECD, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti. OECD, 2024’te enflasyonunun…

2 Mayıs 2024 17:09

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44
Reklam