Münih’te silahlı saldırı: 8 ölü ve çok sayıda yaralı var

Almanya'nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde meydana gelen saldırıda çok sayıda ölü olduğu bildirildi.

Münih’te silahlı saldırı: 8 ölü ve çok sayıda yaralı var

Almanya’nın Münih kentinde bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı meydana geldi.

Alman medyası saldırıda çok sayıda ölü olduğu bilgisini aktardı. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Almanya’nın Münih kentindeki Moosach bölgesinde yer alan Olympia-Einkaufszentrum isimli alışveriş merkezinde polisin operasyonunun devam ettiği ve çok sayıda ölü olduğu gelen son bilgiler arasında.

Alman basınında yer alan haberlerde Münih’in Moosach ilçesindeki “Olympia-Einkaufszentrum” adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.

Haberlerde rakam belirtilmese de can kayıpları olabileceği ifade edildi.

Alman Haber Ajansına açıklama yapan Münih polisi can kaybı olup olmadığını açıklamazken, saldırının “büyük bir olay gibi göründüğünü” belirtti.

Yeni açıklanan rakamlara göre 8 kişi olayda hayatını yitirdi.

Uzun namlulu silahlar ile çevresine ateş saçan 3 terörist olayın ardından kaçmayı başardı.
Münih metrosu ve tren seferleri durdurulurken, Polis halka toplu alanlara çıkmaması için uyarılarda bulundu. Teröristlerin hala yakalanmamış olması sadece Münih şehrinde değil aynı zamanda Çek sınırında da güvenlik önlemlerini arttırmasına sebep oldu. CT televizyon kanalına konuşan İçişler Bakanı Milan Chovanec; teröristlerin Almanya’dan kaçma girişimleri açısından sınırlarımızda önlem aldık dedi.