Reklam
Kategoriler: Kültür Sanat

PSAKD Kartal Şube’nin “Pir Sultan Anma ve Kültür Festivali” yapıldı

Reklam

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kartal Şubesi ve Cemevi’nin düzenlediği Pir Sultan Abdal’ı Anma ve Kültür Festivali sona erdi. Festival 3 gün sürdü.

Gazete Manifesto olarak görüştüğümüz PSAKD Kartal Şube Başkanı Ali Ayık gerçekleştirdikleri festival hakkında şu bilgileri paylaştı.

Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz

“Pir Sultan Abdal’ı Anma ve Kültür Festivalimizin kararını aylarca öncesinden almıştık. Daha darbe girişimi ve olağanüstü hal ilan edilmeden önce. Olağanüstü hal olmasına rağmen festivalimizi iptal etmedik. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürdük.”

Festival programının 2 Eylül Cuma günü “Dünden bugüne Alevi sorunu ve Pir

Pir Sultan Abdal kültür Derneği Kartal Şube Başkanı Ali Ayık

Sultan örgütlülüğü” konulu panel ile başladığını ifade eden Ayık, “3 ve 4 Eylül günleri ise çocuklar için yüz boyama, balon ve çeşitli oyunlarla sürdürdük. Şair ve yazarların katılımının ardından konserlerimiz devam etti.” dedi.

Festivale Gülseven Medar, Serdar Kemal, Xezal û Delal, Onur Öztürk, Grup Enstantane, Grup Yorum, Erdal Erzincan, Musa Kurt, Selvi Keleş, Aydın Ağa, Cemile Yılmaz, PSAKD Kartal şube müzik grubundan sanatçılar sahne alırken, 3 gün boyunca binlerce kişinin katıldığı festival sırasında olumsuz herhangi bir durum yaşanmadı.

Önüne arkasına ek yapılmadan laiklik mücadelesi öne çıkmalı

Şube Başkanı Ali Ayık sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin bugün içinden geçtiği koşulları da göz önüne alırsak, bu festivalin derneğimiz ve katılanlar açısından kesinlikle çok güzel ve başarılı geçtiğini söyleyebiliriz.

Bu başarının ortaya çıkmasında başta dernek üyelerimizin yoğun emeği, Kartal yerelliğinde temas kurduğumuz ilerici, devrimci, sosyalist partilerin katkısı ve bölge halkının desteğinin de önemli olduğunu vurgulamak isterim.

Son olarak şunu da belirtmek isterim. Aleviler açısından bu gerici rejimle mücadelede eşit yurttaşlık mücadelesi ile beraber, önüne arkasına ek yapılmadan laiklik öne çıkarılmalı. Aksi durumda, örneğin özgürlükçü laiklik kavramı ile AKP’nin gerici politikalarının önünün açıldığını yakın zamanda tüm ilerici kesimler gördü ve bunun ortaya çıkardığı acı sonuçları ise bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bunlardan gerekli dersler çıkarılmalı artık.”

Bu haber en son değiştirildi 6 Eylül 2016 13:15 13:15

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam