PSAKD Kartal Şube'nin "Pir Sultan Anma ve Kültür Festivali" yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şube tarafından düzenlenen "Pir Sultan Anma ve Kültür Festivali" dün sona erdi.

PSAKD Kartal Şube'nin

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Kartal Şubesi ve Cemevi’nin düzenlediği Pir Sultan Abdal’ı Anma ve Kültür Festivali sona erdi. Festival 3 gün sürdü.

Gazete Manifesto olarak görüştüğümüz PSAKD Kartal Şube Başkanı Ali Ayık gerçekleştirdikleri festival hakkında şu bilgileri paylaştı.

Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz

“Pir Sultan Abdal’ı Anma ve Kültür Festivalimizin kararını aylarca öncesinden almıştık. Daha darbe girişimi ve olağanüstü hal ilan edilmeden önce. Olağanüstü hal olmasına rağmen festivalimizi iptal etmedik. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürdük.”

Festival programının 2 Eylül Cuma günü “Dünden bugüne Alevi sorunu ve Pir

Pir Sultan Abdal kültür Derneği Kartal Şube Başkanı Ali Ayık

Pir Sultan Abdal kültür Derneği Kartal Şube Başkanı Ali Ayık

Sultan örgütlülüğü” konulu panel ile başladığını ifade eden Ayık, “3 ve 4 Eylül günleri ise çocuklar için yüz boyama, balon ve çeşitli oyunlarla sürdürdük. Şair ve yazarların katılımının ardından konserlerimiz devam etti.” dedi.

Festivale Gülseven Medar, Serdar Kemal, Xezal û Delal, Onur Öztürk, Grup Enstantane, Grup Yorum, Erdal Erzincan, Musa Kurt, Selvi Keleş, Aydın Ağa, Cemile Yılmaz, PSAKD Kartal şube müzik grubundan sanatçılar sahne alırken, 3 gün boyunca binlerce kişinin katıldığı festival sırasında olumsuz herhangi bir durum yaşanmadı.

Önüne arkasına ek yapılmadan laiklik mücadelesi öne çıkmalı

Şube Başkanı Ali Ayık sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin bugün içinden geçtiği koşulları da göz önüne alırsak, bu festivalin derneğimiz ve katılanlar açısından kesinlikle çok güzel ve başarılı geçtiğini söyleyebiliriz.

Bu başarının ortaya çıkmasında başta dernek üyelerimizin yoğun emeği, Kartal yerelliğinde temas kurduğumuz ilerici, devrimci, sosyalist partilerin katkısı ve bölge halkının desteğinin de önemli olduğunu vurgulamak isterim.

Son olarak şunu da belirtmek isterim. Aleviler açısından bu gerici rejimle mücadelede eşit yurttaşlık mücadelesi ile beraber, önüne arkasına ek yapılmadan laiklik öne çıkarılmalı. Aksi durumda, örneğin özgürlükçü laiklik kavramı ile AKP’nin gerici politikalarının önünün açıldığını yakın zamanda tüm ilerici kesimler gördü ve bunun ortaya çıkardığı acı sonuçları ise bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bunlardan gerekli dersler çıkarılmalı artık.”