Rusya: Palmira konseri ABD’ye en iyi cevap

Aleksey Puşkov, Palmira konserinin ABD’nin kentin IŞİD’den kurtarılmasıyla ilgili yaptığı yorumlara en iyi cevap olduğunu söyledi.

Rusya: Palmira konseri ABD’ye en iyi cevap

Rusya’da Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Palmira konserinin ABD’nin kentin IŞİD’den kurtarılmasıyla ilgili yaptığı yorumlara en iyi cevap olduğunu söyledi.

Palmira antik kentinde, geçtiğimiz Perşembe günü ünlü Rus orkestra şefi Valeriy Gergiyev yönetimindeki Mariinskiy Tiyatro Orkestrası tarafından insanlığın barbarlığa karşı zaferi olarak nitelendirilebilecek bir konser verilmiş, ertesi gün de Suriye’nin “Şehitler Günü” vesilesiyle Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası, Arap Müziği Ulusal Ensemlesi, Mari Orkestrası ve El Farah Korosu katılımıyla “Güneşin Kapısı” adıyla aynı yerde anma konseri düzenlenmişti.

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “ABD, Palmira’nın IŞİD’in elinden kurtarılmasının iyi olup olmadığı konusuna kafa yorarken Palmira’daki muazzam konser, tüm dünyayı hayretler içinde bırakan bir cevap oldu. Bravo, Gergiyev” ifadelerini kullandı.

Palmira’nın Suriye Ordusu tarafından IŞİD’den temizlenmesine ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “IŞİD barbarlığını Esad zorbalığıyla değiştirmek çok iyi bir değiş tokuş ya da harika bir çözüm değil. Suriye halkı IŞİD ve Esad seçimi arasında kalmamalı” ifadesini kullanmıştı.