Schulz'dan Ankara'ya 'yolunuzdan dönün' çağrısı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'ye "Yolunuzdan geri dönün" çağrısı yaptı.

Schulz'dan Ankara'ya 'yolunuzdan dönün' çağrısı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’ye “Yolunuzdan geri dönün” çağrısı yaptı.

DW Türkçe‘nin aktardığı habere göre, Alman Dergi Yayıncıları Birliği’nin “Yılın Avrupalısı” kategorisinde “Altın Victoria” ödülüne layık görülen Schulz, Berlin’de düzenlenen ödül gecesinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaşanan gelişmelere dikkat çekti.
Schulz, Erdoğan’ın adını zikretmeden, “Ankara’daki iktidar sahiplerini yollarından geri dönmeye ve Avrupa’nın demokrasilerimizin güçlenmesi için diyaloğa uzattığı eli tutmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı. Schulz, Erdoğan’dan ‘muhaliflere yönelik operasyonları sonlandırmasını ve Batı ile ilişkilerini düzeltmesini’ istedi.

“Sadece endişe verici değil”

Avrupa’nın Türkiye ile iyi ilişkiler istediğini ve mülteci krizinin üstesinden gelinmesinde Türkiye’nin büyük katkısının farkında olduğunu dile getiren Schulz, “Ancak terör ve çatışmalar, muhaliflerin açıkça takibata uğramasını haklı çıkarmıyor” dedi. Schulz, “Kim basın özgürlüğünü baltalarsa o demokrasiyi öldürmüş olur. Ve şu anda Türkiye’de yaşananlar sadece endişe verici değil, aynı zamanda kabul edilemez” ifadelerini kullandı.