'Seferberlik' hazırlıkları Ankara'dan başladı!

Ankara'da bazı otellere polisler tarafından ulaştırılan bir yazıda, 'seferberlik anında el konulacağı' bildirildi.

'Seferberlik' hazırlıkları Ankara'dan başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Seferberlik” çağrısının yankıları devam ederken, Ankara’da bazı otellere polisler tarafından ulaştırılan bir yazıda, ‘seferberlik anında el konulacağı’ bildirildi.

Odatv’den Caner Taşpınar‘ın haberine göre; “Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyon Kararı”  başlıklı yazıda, 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı’nın talebi üzerine komisyondan karar alındığı belirtildi.

Ankara, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün imzalı yazıda, “Taraflar arasındaki teslim-tesellüm işlemleri ile uygulamanın 3634 sayılı kanun ve buna ilişkin Nizamname hükümlerine göre yapılmasını ve tedarikin aksamaması açısından karşılaşılan güçlüklerin Komisyonumuza bildirilmesini rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’nun kararının ise 30 Kasım 2016’da otele polisler tarafından tebliğ edildiği anlaşıldı. Odatv’nin görüşlerine başvurduğu otel sahipleri, polislerin resmi yazıyı “devletin kararı” diyerek verdiğini söyledi.

Erdoğan ‘ilan’ etmiş, Başdanışmanı düzeltmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da muhtarlara hitap ettiği konuşmasında “Anayasa’mızın 104’üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başı olarak PKK’sıyla, DEAŞ’ıyla, FETÖ’süyle, DHKP-C’siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın tartışmalara yol açan sözlerine, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum açıklama getirmiş, ‘seferberlik’ ilanının ‘hukuki’ bir boyutu olmadığını dile getirmişti.

Uçum’un konu hakkındaki açıklaması şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı milli seferberlik çağrısı hukuken bir çağrı değil. Anayasada bir seferberlik kanunumuz var. Bu kanuna göre Cumhurbaşkanı başkanlığında bakanlar kurulu toplanır, eğer koşulları varsa ülkenin tamamında ya da bir kısmında seferberlik ilan edilir. Tartışmayı bu bağlamda görmek doğru değil. Milli bir davranış olarak değerlendirmek lazım. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereksinimi duydum.”