Suriye Silahlı Kuvvetleri: Tüm yol ve geçitler kapatılmıştır, silahlarınızı teslim edin

Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden Halep kentine ilişkin açıklama

Suriye Silahlı Kuvvetleri: Tüm yol ve geçitler kapatılmıştır, silahlarınızı teslim edin

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı ordu beyanında; ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Halep’in kuzey bölgelerinde kendilerine verilen askeri görevleri başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Al Masdar‘ın aktardığı habere göre, Genel Komutanlık beyanında “ordu birlikleri, teröristlerin güven içinde yaşayan vatandaşlara saldırma ve katliamlarda bulunma amacıyla Halep Kentinin doğu semtlerine kiralık teröristler, silah, mühimmat ve daha başka destek geçirmede kullandıkları tüm yol ve geçitleri kesmiştir” ifadesi kullanıldı.

İstisnasız tüm vatandaşların can ve mal güvenliğine sıkı özeninin altını çizen Genel Komutanlık; Halep’te çatışmaların durdurulması birlikte yıkım ve ölüme son verip istikrarın yeniden sağlanmasında tüm vatandaşları ordu birlikleri ile işbirliğine çağırdı. Genel komutanlık tüm vatandaşları aynı zamanda Halep’te istikrar ve güvenliğin sağlanması, elektrik, su, hastane, okul ve benzeri hizmetlerin yeniden normal seyrine dönmesine katkı sağlamalarına davet etti.

Kanların akıtılmasına son verilmesi kapsamında Halep Kentinin doğusunda silah taşıyan her vatandaşı silahını teslim edip normal yaşamına dönmesi için gerçek bir fırsat tanındığının altını çizen Genel Komutanlık; silahlarını teslim etmeleri ardından isteyenlerin Halep’te kalıp normal yaşamlarına dönebileceklerini, ya da Halep Kentinden güvenli bir şekilde ayrılabileceklerini ifade etti.