Suriye, Türkiye'nin cihatçılarını ikiye bölmek üzere

Suriye Ordusu, Hizbullah ve diğer milis kuvvetler, 2012 yılından bu yana cihatçıların kuşatması altında bulunan Şii beldeleri Zehra ve Nubbul'a doğru ilerliyor.

Suriye, Türkiye'nin cihatçılarını ikiye bölmek üzere
Rityan'daki çatışmalardan bir fotoğraf

Rityan’daki çatışmalardan bir fotoğraf

Suriye Ordusu’nun bugün kuşatma altındaki Şii kentleri Zehra ve Nubbul’u kurtarmak üzere başlattığı saldırı dalgası, büyük bir başarı yakalayarak Türkiye ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen cihatçı çetelerin elindeki İdlib ve Azez kentleri arasındaki bağlantıyı kopartmaya yaklaştı.

Ordu, Hizbullah ve diğer milis kuvvetler, 2012 yılından bu yana cihatçıların kuşatması altında bulunan Şii beldeleri Zehra ve Nubbul’a doğru ilerliyor.

Çatışmaların sürdüğü bölge

Çatışmaların sürdüğü bölge

Suriye ordusu Halep’in kuzeyinde başlattığı saldırılarda Duveyr el Zeytun, Tel Cibin, Hardatnin ve Paşkoa kısa sürede kurtarıldı. Halep merkez ile beldeler arasında yoğun şekilde mayın döşenmiş olmasına rağmen Suriye birliklerinin bir yandan cihatçı teröristleri bir yandan da bu mayınları hızlıca temizlediği bildirildi.

Tel Cibin’in batısında, cihatçıların elindeki Rityan’ın ise hemen kuzeyinde olan kurtarılan Hardatnin ise cihatçıların Kilis’ten gelen ikmal hattının devamı Hreytan Otoyolu’nun da üzerinde bulunuyor.

Kırmızı bölgeler Suriye'nin, yeşil bölgeler cihatçı çetelerin kontrolündeki yerleri gösteriyor. Suriye Arap Ordusu, cihatçıların kontrolündeki yuvarlak içerisinde gösterilen bölgenin büyük bir kısmını kurtarmış durumda

Kırmızı bölgeler Suriye’nin, yeşil bölgeler cihatçı çetelerin kontrolündeki yerleri gösteriyor. Suriye Arap Ordusu, cihatçıların kontrolündeki yuvarlak içerisinde gösterilen bölgenin büyük bir kısmını kurtarmış durumda

Bombalanan Bayanun'daki bir bina

Bombalanan Bayanun’daki bir bina

Bölgedeki diğer yerleşim yerlerinden Anadan, el Tamura, Hayan, Rityan, Bayanun ve Haritan’ın da havadan yoğun bombardımana tutulduğu açıklandı.

Öte yandan, Suriye Arap Ordusu’nun cihatçı çetelerin kalesi konumundaki Rityan’a da ulaştığı ve Rityan’ın da yakında düşeceği söyleniyor. Ayrıca, Hardatnin’in kuzeyindeki Mareset el Han’da da ordu birlikleri ile cihatçı teröristler arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu iki kentin de düşmesi halinde Zehra ve Nubbul’daki kuşatmanın tamamen kaldırılması için tek engel Bayanun kalacak.