Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’den muhalif belediyelere tehdit gibi kanun maddesi

Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde” diye konuştu.

Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Vezneciler’deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve yaşamını yitiren kişinin cenaze törenine katılan ve tabutunu omuzlarda taşıyıp, slogan atanlar için, “Bunlar, sadece cenazeye omuz verseler, onun dışında neler yapmıyorlar ki? Araçlarında silah taşıyorlar, ne kadar tip varsa onları barındırıyorlar. Belediyeleri, devletten parayı alıyor, yatırım yapmaları lazım ama yapmıyorlar.

O paraları daha çok işçi ücretleri olarak ödüyorlar. Taşeronluk vasıtasıyla hizmet satın alıyorlar güya bunlar. Dışarıdan eleman ve işçi alamadıkları için bu yolla paraları yine onlara aktarıyorlar. Yatırım yapmaları gerekiyor ama hiç yatırım yapmıyorlar.

Parayı olduğu gibi devletten alıyorlar, sonra o parayı güya işçilerine, çalışanlarına maaş olarak ödüyorlar. Buna hiç göz yumulmaz, bu doğru değil. Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde. Daha önceden efeleniyorlardı, (Dokunulmazlıklarımızı kaldırın, neden korkumuz var bizim) diyorlardı. Hatta tek tek de dilekçe veriyorlardı, (dokunulmazlığımızı kaldırın) diye. İş ciddiye binince, başladılar yan taraftakilerden yardım istemeye. Sonra ülke çapında, sonra Avrupa’da, şimdi de ağa babalarının yanında ağlamaya başladılar. Evet, suç işledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını görecekler. Teröre destek verdilerse, bedelini ödeyecekler” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 19 Haziran 2016 21:29 21:29

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam