Times: ABD'nin Kürtlerle ittifakı Türkiye'yi çileden çıkardı

Times, Türkiye'nin Suriye'de izlediği politikayı "başına buyruk" olarak nitelendirdi, bu siyasetin "IŞİD'le mücadele önünde giderek daha büyük bir engel oluşturduğu" yorumunda bulundu.

Times: ABD'nin Kürtlerle ittifakı Türkiye'yi çileden çıkardı

Times gazetesi bugünkü baş yazısında Türkiye’nin Suriye’de izlediği politikayı “başına buyruk” olarak nitelendirdi, bu siyasetin “IŞİD’le mücadele önünde giderek daha büyük bir engel oluşturduğu” yorumunda bulundu.

Yazıda, Felluce’de çatışmaların “kanlı” geçeceği ve Felluce’nin IŞİD’den alınması halinde, bu durumun Musul için verilecek mücadelenin ve IŞİD’in Irak’tan tasfiyesinin habercisi olacağı belirtiliyor.

‘Türkiye’yi çileden çıkardı’

Times’taki başyazı şu satırlarla noktalanıyor:

“Amerikalılar, Kürt savaşçıların yetenekli ve disiplinli olduklarını keşfetti. Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerle fiilen ittifak kurdu. Bu da Türkiye’yi çileden çıkardı.

Türkiye, Suriye Kürtlerini, YPG’yi, ayrılıkçı PKK’lıların terörist müttefikleri olarak nitelendiriyor. Ancak Türkiye’nin başına buyruk politikası giderek IŞİD’le mücadele önünde daha büyük bir engel oluşturuyor. Şimdilik odaklanılması gereken ise Felluce’de zafer kazanmak olmalı.”