Trump'ı 16 yıl önce başkanlık koltuğuna oturtan "Simpsonlar" yönetmeninden açıklama

ABD Başkanlığına seçilen Trump'ı 16 yıl önce "Simpsonlar" çizgi dizisinde 'başkanlık' koltuğuna oturtan yönetmen açıklama yaptı.

Trump'ı 16 yıl önce başkanlık koltuğuna oturtan

ABD yapımı çizgi dizilerden “Simpsonlar”ın 2000 yılında yayınlanan ve Donald Trump’ı ABD Başkanı olarak gösteren bölümünün Trump’ın başkan olmasının ardından büyük ilgi görürken, dizinin senaristi Dan Greaney’den açıklama geldi. Greaney, açıklamasında ‘o günkü koşullarda Trump gibi bir figürün Simpsonlar için çok uygun olduğunu ve Trump isminin komedi dizisinde kullanılabileceğine karar verdiklerini’ anlattı.

“Simpsonlar” dizisininin 19 Mart 2000 tarihinde yayınlanan bölümünde ABD Başkanı olarak Oval Ofis’te oturan Trump, bugün gerçekten ABD Başkanı olarak Beyaz Saray’a çıkmaya hazırlanıyor.

Dizinin senaristi Dan Greaney “Trump’un başkanlığının gerçek olacağını hiç düşünmemiştik.” derken, mizah kültürünün toplumdaki ‘muhalif damarları’ harekete geçirmiş ve dolaylı olarak da olsa Trump’ın seçilmesine katkıda bulunmuş olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu bölümdeki hareketleriyle Trump’ın seçim kampanyası dönemindeki bazı hareketlerinin birbirine çok benzemesi de sosyal medyada çok konuşulan konular arasında yer aldı.