Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Trump’ın danışmanı Flynn’ın darbe girişimini desteklediği sözleri ortaya çıktı

Reklam

ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ın güvenlik danışmanı olan Michael Flynn’ın 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada darbeyi desteklediği ortaya çıktı.

Seçimden bir gün önce Fethullah Gülen’in iadesi hakkında bir yazı yazmasıyla dikkat çeken ve geçtiğimiz hafta Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Michael Flynn’ın 15 Temmuz akşamı darbe girişimi esnasında yaptığı bir konuşma ortaya çıktı. Konuşmada Türk Ordusu içinde darbe yapanlar içinde olan ‘yakın bir dostu ile sürekli irtibat halinde olduğunu’ seyircilere anlatan Flynn, darbenin başarılı olması yolundaki ümidini açıkça belli ediyor. O sırada bildirisini açıklayan darbe girişiminde bulunan askerlerin kendilerini ‘seküler’ olarak tanıttığını belirten Flynn, dinleyicilerin askerlerin NATO ve BM’ye dair tutumunu alkışlamasına kendisi de “alkışlanmaya değer” diyerek cevap veriyor. Ama henüz darbenin başarılı olup olmadığının belli olmadığını da ekliyor.

Flynn, 15 Temmuz akşamı yaptığı konuşmada şunları söylüyor:

”Muhtemelen çoğunuz bilmiyor. Şu an Türkiye’de bir darbe oluyor. Ben de bizimle eğitim görmüş Türk Ordusu içinde bulunan yakın bir arkadaşımla görüşüyordum devamlı olarak. Türk Ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum ama izleyenler bilir ki Türk Ordusu birçok yıldır baltalandı şimdiye kadar. Seküler olan bir ülkenin Obama’ya yakın olan Erdoğan’ın altında tekrar İslamcılığa kayışını gördük. Ondan dolayı ne olacağını görmek çok heyecan verici. Türk Ordusu’ndan şimdiye kadar gelen açıklamalardan bir tanesi ‘NATO ile sorumluluklarımızı, BM’ye olan sorumluluklarımızı tanıyoruz’ demeleri. ‘Dünyanın bilmesini isteriz ki biz seküler bir ulus olarak görünmek istiyoruz’ demekteler. Önemli olan bu. ” dedikten sonra Flynn, bundan sonra Mısır lideri Sisi’yi destekleyici bir konuşmaya geçiyor.

Bu haber en son değiştirildi 23 Kasım 2016 01:11 01:11

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam