Reklam
Kategoriler: İç Açı

TSK IŞİD’e karşı piyadeleri de kullanacak

Reklam

Türkiye’nin Suriye’de cihatçı ÖSO güçleriyle birlikte Cerablus’la başlayan askeri operasyonlarında yeni hedef: Kilis’in Elbeyli ilçesine kuş uçumuyla 30 km mesafedeki Suriye’nin El Bab kenti.

Suriye’de PYD’nin kontrolündeki Afrin ile Menbiç arasında bulunan ve IŞİD’in elinde bulunan El Bab’a inmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çeşitli planlar üzerinde çalışıyor. Buna göre, olası operasyonda Özel Kuvvetler, uçak ve tankların yanı sıra Kara Kuvvetleri’ne bağlı değişik muharip piyade sınıflarının da kullanılması planlanıyor.

Kara güçleri artacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye hareketinden önce dile getirdiği “El Bab Operasyonu”nun tam olarak ne zaman başlayacağı merak edilirken, Kilis’in Elbeyli ilçesinden kuş uçumu 30 km güneyde olan Suriye’nin El Bab kentine inmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) değişik harekât planları bulunuyor. Buna göre “Fırat Kalkanı” harekâtına katılan unsurlarda artış olacak. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler), savaş uçakları ve tankların yanı sıra, Kara Kuvvetleri’ne bağlı değişik muharip piyade sınıfları da Suriye içine girecek. Özel Kuvvetlerin belirleyeceği IŞİD mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak, kara güçleri de arkadan güvenliği sağlayacak. Bir yetkili, “El Bab’a inmek için daha kapsamlı kara gücü şart. Harekât planlarında elbette kara unsurları da bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab’ı da dahil edecek şekilde temizlik şart” dedi. Aynı yetkili, TSK’nın IŞİD’ın Suriye’deki merkezi olan Rakka için tek başına bir harekât planının ise olmadığını vurguladı.

‘İkinci başkent’

IŞİD’in Suriye’de Rakka’dan sonraki “İkinci başkenti” olarak bilinen El Bab’a ulaşmak için önce IŞİD açısından özel öneme sahip Dabık hedefleniyor. Dabık, Türkiye sınırına 20 km uzaklıkta. Ancak Dabık bölgesinden gelen istihbarat bilgileri, işin çok da kolay olmayacağını gösteriyor. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda Dabık’ın etrafında çok sayıda hendek kazıldığı, seyyar anti-tankların bulunduğu, kentin etrafına yüzlerce mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) döşendiği belirtiliyor. IŞİD’ın bu kentin aynı adını taşıyan bir dergisi bulunuyor ve örgüt burasının ‘mahşer’in başlayacağı yer olacağına inanıyor.

Bu haber en son değiştirildi 22 Eylül 2016 18:26 18:26

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam