TÜİK yöneticisi neyin peşinde: Bizim burdan kız beğenip alanlar var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Vekili Mehmet Aktaş, TÜİK ile Avrupa İstatistik Kurumu arasındaki ilişkilere değinirken, ilginç ifadeler kullandı.

TÜİK yöneticisi neyin peşinde: Bizim burdan kız beğenip alanlar var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Vekili Mehmet Aktaş, TÜİK ile Avrupa İstatistik Kurumu (EUROSTAT ) arasındaki ilişkilere değinirken, “Danışmanlığa gelip de kız alanlar var” sözlerini kullandı.

Kalkınma Bakanlığı Konferans Salonu’nda ‘Ulusal Hesaplar Sisteminin Avrupa Hesaplar Sistemine geçiş çalışmaları ve bu doğrultuda gerçekleştirilen revizyonlar’ konusunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Aktaş, TÜİK ve EUROSTAT arasındaki ilişkileri şu ifadelerle anlattı:

“15 senedir bizden kız alan EUROSTAT uzmanı var. Yani danışmanlığa gelip de bizim burdan bir kızı beğenip, alanlar var. Teknik düzeyde ilişki olağanüstü. Burada ev satın alanlar var. İstatistik kurumları ile EUROSTAT arasında onay mekanizması yok, teknik iş birliği var. 2 yıl boyunca 365 gününü bizde geçiren tarımcı EUROSTAT uzmanı var. EUROSTAT’ın sözleşmeli hizmet aldığı birisi var, gitti bir de bizim kızımızı aldı.” ifadesini kullandı.

Yıldırım’ın izinde

Başbakan Binali Yıldırım Temmuz ayında partisinin grup toplantısında yaptığı bir konuşmada, AKP’nin sağlık politikası alanında yaptığı çalışmaları anlatırken skandal bir örnek vermişti. Yıldırım, TÜİK Başkan Vekili’nin sözlerinin aynısını acil servis çalışanları için kullanarak, “Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış.Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu” diye konuşmuştu.