'Uyuşturucuyla Mücadele'de IŞİD paylaşımı

İstanbul Emniyet'i "Şehremini Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği"nde çok sayıda silah bulunduğu ihbarıyla derneğe operasyon düzenledi.

'Uyuşturucuyla Mücadele'de IŞİD paylaşımı
İstanbul Emniyet’i “Şehremini Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği”nde çok sayıda silah bulunduğu ihbarıyla derneğe operasyon düzenledi.
Yeni kurulan ve resmi açılışının yapılmamış olduğu tespit edilen dernek takibe alındı. Dernek üyelerinden bazılarının binada silah satışı yaptığını belirlendi.
Zulada 16 tabanca, 7 pompalı tüfek Polisler Bağcılar, Bahçelievler, Güngören’de bulunan evlere ve Fatih’te bulunan dernek binasına dün eş zamanlı baskın düzenledi. Polislerin Şehremini Gençlik ve Uyuşturucu Mücadele Derneği’nde arama yaptığı sırada bir iki oda duvarının arasına gizli bölme yapıldığını belirledi. Bölmede 16 tabanca, 7 pompalı tüfek, 21 şarjör, 110 mermi ele geçirdi.

6 kişi gözaltında

Operasyonda dernek kurucularından M.İ.’nin de aralarında bulunduğu A.Y., E.B., M.Y., T.D. ve 16 yaşındaki Y.E. yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Sosyal medya üzerinden IŞİD paylaşımları ve silah satışı

Dernek kurucularından M.İ. ve A.Y.’nin “Ebu Zer” ve “Ebu Katade” kod isimleriyle açtıkları sosyal medya hesaplarında terör örgütü IŞİD’e yönelik paylaşımlar yaptıkları ve silah satışlarını bu hesaplar üzerinden yaptıklarını kaydetti.