Van'daki saldırıyı PKK üstlendi

Dün Van Merkez Beşyol mevkiinde yapılan bombalı saldırıyı PKK'nin silahlı yapılanması HPG üstlendi. Patlamada savaş uçağı bombası kullanıldığı iddia ediliyor.

Van'daki saldırıyı PKK üstlendi

Van’daki AKP il başkanlığı binası yakınında dün gerçekleşen ve 53 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı HPG üstlendi.

ANF’de yer alan habere göre, saldırıyı üstlendiğine dair bir açıklama yapan PKK, patlamada 18 polis ve özel harekatçının da hayatını kaybettiğini iddia etti.

Savaş uçaklarında kullanılan bomba patlatılmış

Belediyelere kayyum atanmasını patlamanın nedeni olarak gösteren örgüt, saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarında kullanılan “kazan bombası”nın patlatıldığını belirtti: “AKP devletinin aralıksız bir biçimde Kürdistan’ı savaş uçaklarıyla bombalamasının sonucu olarak, atılıp da patlamayan bir kazan bombası, bir araca konularak AKP il binasını bekleyen polislerde patlatılmıştır.”

Dün Van’ın Beşyol mevkiindeki AKP il başkanlığı yakınında şiddetli bir patlama meydana gelmiş, saldırıda ikisi polis en az 53 kişi yaralanmıştı. Patlamanın, park edilmiş aracın içine yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştiği bildirilmişti.